Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 09.05.2024 - 22:32:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prostřeno: Ústecké panelstory s kávičkou

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.09.2013


Dva muži odlišní věkem a letorou, dvě dlouhovlasé brunety a jedna blondýnka se sejdou na Ústecku. Převážná část účinkujících pochází z Ústí, jeden z Mostu. Proto nepřekvapí, že většina našich hrdinů bydlí v panelácích. Je zajímavé vidět, jak různé byty to mohou být. Minule vzdychali soutěžící po kávičce, které se nedočkali. Teď káva povinně zavoní u každého stolu! Úkol týdne se zdá být proti předchozím snadný, jenže…


Po letech, kdy se u nás pil hlavně „turek“ a poté zavládly instantní směsi, si dobrou kávu většinou dopřávají pouze majitelé moderních kávovarů. Kultura pití kávy dostala na frak a málokdo umí doma uvařit tento báječný mok správným způsobem. A že těch speciálních kafíček je! Arabská, havajská, vídeňská, frappé a latté dají soutěžícím pěkně zabrat. Pro někoho je to doslova šok!

Taktizovat se bude jako o život, vždyť od pondělí do pátku půjde na Primě zase o krásných 50 000 korun!


Pondělí: odtažitý Jarda (23)

První amatérský kuchař zahájí večeři řeckým salátem choriatiky. Pak už spoléhá na českou klasiku. Milovník sportu a domácích mazlíčků má dobře našlápnuto, ne vše mu ale vyjde podle jeho představ. Rád vaří polévky a v pondělí se pustí do vývaru. Každopádně gulášek s knedlíky byl dobrý nápad, hostům přijde k chuti, je to sázka na jistotu. Jak si Ústečtí sednou? Hned první večer vytasí ostré drápky nejmladší účastnice Tereza, která se nemusí s Nikol Marií. A není to jediná kritička, velký komentátor a remcal je také nejstarší Miloš, který si s mladším Jardou nemá moc co říct. Dokonce ani o sportu, přestože ho mají oba rádi a Miloš by nejradši celé dny sledoval fotbal v televizi. Pondělní zábava úzce souvisí s gastronomií, hosté se zúčastní míchání koktejlů.


Úterý: arogantní Tereza (20)

Mladičká Tereza je už vdaná maminka dvouletého chlapečka. Má ráda čokoládové a krémové dorty, které nejen s chutí jí, ale i peče. Zato nesnáší ovocné dezerty a houby a nikoho o tom nenechá na pochybách. „Hnus, zvedá se mi kufr,“ občas nevybíravě hodnotí jídla soupeřů. Velká hráčka a taktička ale v úterý šikovně zvládne vlastní večírek. Na chvíli zapomene na rýpání a hosty dobře nasytí. Pizza šneci z lístkového těsta jsou tutovka, kuřecí polévka s domácími nudlemi zachutná polévkovému Milošovi. Vydatný je také hlavní chod s kuřecím masem plněným slaninou, přelitý sýrovou omáčkou z Nivy a doplněný nočky. Po kalorickém „sladkém pokušení“ už nikdo nemá energii na stížnosti. Jen ta kávička dala hostitelce pěkně zabrat. Fyzickou energii si vyžádá zábava, poněkud dětinské a ztřeštěné chození kolem židlí na hudbu. Je prý stejné jako pubertální hostitelka – to si aspoň myslí Nikol Marie, která považuje Terku za arogantní.


Středa: svérázný Miloš (39)

Prostořeký Miloš si věří, jako hostitel se snaží a chce vyhrát! Věčný rocker s jadrnou mluvou, „rýpálek týdne“, kreslíř, invalidní důchodce a svobodný otec tří dcer překvapí svým menu. Po světáckém ztraceném vejci Benedikt s holandskou omáčkou následuje toskánská tomatová polévka se zelenými fazolkami, kuře dušené v červeném víně a smetanové brambory se špenátem a parmazánem. Miloš se ve vaření a kulinářství docela vyzná, nepodcení přípravu, suroviny, nešetří bylinkami ani kořením. Body mu ale nepřidá jeho stísněné 1 + 1 a fakt, že si u stolování stírá rukou pot z čela. A ještě na to upozorňuje, což dámám vadí. Miloše zaskočí povinná výroba frappé. Bude stejně silné a napěněné jako na pláži v Řecku? I piškotová roláda mu dá zabrat. Pro Terezu je moučník nedopečený, pro někoho zase příliš krémový. Soupeři prostě kuchaře nešetří: Vejce je moc nebo málo uvařené, omáčka kyselá, rajská polévka ze školní jídelny by snad byla lepší atd. Zábavu inspirovala televizní Partička. Dokážou Severočeši improvizovat se slovy stejně pohotově jako Geňa a spol.?


Středa: optimistická Nikol Marie (25)

Vyrovnaně a příjemně působí hostitelka se dvěma křestními jmény. „Připadá mi, že pořád vařím totéž. Chtěla bych ochutnat něco jiného,“ uvádí jeden z motivů své účasti v pořadu talentovaná kreslířka. Havajská káva je neobvyklá a Nikol Marie je z úkolu týdne vyděšená. Vždyť žádnou kávu neplánovala – natož s kokosem! I tak jí dá moderní menu dost práce. Na polévku už nemá nikdo ve čtvrtek chuť. Jako by vyslyšela přání hostů, připraví hostitelka raději dva předkrmy. V obou bude zelenina a oba si vyslouží kritiku. Červená řepa se dvěma druhy kozích sýrů najde fanoušky i odpůrce. Stejně jako slávky, které Tereze připomenou nenáviděné „hnusné slizké houby“. Chce se jí dokonce zvracet! Čokoládová bábovička ovšem milovnici čokoládových moučníků potěší, i když si předtím s Jardou popletli fondant s fondue. První hostitel vůbec plave v surovinách, zato Miloš si Nikol vychutná, což se nedá říct o panence Wellington. V hlavním chodu podle klasického receptu chybí žampiony a maso je vysušené. Kuchařce je to několikrát vytčeno. Aktivní zábava v exteriéru také není přijata jednoznačně. Muže hra petanque potěší, holkám připadá pěkně nudná.


Pátek: uhlazená Renáta (31)

I poslední hostitelka je pevně rozhodnutá, že kávy už bylo dost! Jenže jí to samozřejmě neprojde... Tajemství povinného úkolu se podařilo udržet až do finále! Renáta musí uvařit arabskou kávu, postrádá však džezvu. Jak se s tím popasuje? Soupeři hostitelku tipovali na řeckou kuchyni, protože v této zemi několik let žila, ale Renáta v bytě jako klícka připraví spíš italské menu. Bruschetta je dobrá, jenže pro Terezu moc mastná. Přesto by na ni přidala ještě slaninu! Kuchařinka si naběhne s žampionovým krémem, soupeřky totiž houby zásadně odmítají. Ani milovník hub Miloš situaci nezachrání. A navíc pro změnu nemusí tiramisu, dokonce ani citronové. A jako zlatý hřeb bude další vepřová panenka. Ošemetná, jak víme. Ani karamelizovaná cibulka nezachrání chuť údajně „starých a moc obyčejných“ šťouchaných brambor a poněkud tuhé svíčkové. Prostě každý si najde něco nejen v jídle, ale i na sousedech u stolu. To už je taková páteční tradice. V čí vlastnoručně malované kasičce skončí 50 000 korun? Hlavně ať to není Tereza nebo Miloš, přeje si Nikol Marie. Splní se jí přání?

Kdo v Ústeckém kraji vyhraje? Uvidíte od pondělí 30. září v 18.00 na Primě!


MgA. Barbora Šimové, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.09.2013 • VOLBY 2013 – Předvolební debata Pardubický kraj
30.09.2013 • Cesty domů: 210, díl – Bernáti a Kosíci se vracejí
29.09.2013 • Partička 30. 9. – Co si kluci z Partičky doopravdy myslí?
28.09.2013 • Česká televize odvysílá dokument, který mění svět - Šmejdi
28.09.2013 • Seriál Chlapi neplačú podvečer absolútne dominuje trhu
27.09.2013 • Otázky Václava Moravce 29. 9. 2013 k tématům: problémy VZP, zákonná opatření v Senátu a změna ve vedení pražského Dopravního podniku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist