Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 14:04:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM v 34. týdnu – opravdové celebrity, skutečné ságy!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.08.2013


Srpnové premiéry pro vás! Dokumentární skvosty: nejpůsobivější příběhy o přežití a záchraně vám nabídnou Uvězněni – na začátek zkusíme přežít v Andách; podíváme se na počátek Egyptské říše, která přetrvala nejdéle i na Vzestup a pád starověkého Říma - velkolepý příběh o zrodu impéria, vzestupu k moci a nevyhnutelném konci; zvířecím příběhem plným radosti, štěstí, ale také smutku je Žirafí máma Twiga a její potomci; Souboj titánů nabídne Atom - vzrušující lidské drama, které stálo u zrodu nejdůležitějšího vědeckého objevu 20. století a desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00:


19. 8. 20.00 – Uvězněni (Přežít v Andách)

Ať už šlo o pád letadla nebo řádění přírodní katastrofy, šestidílný dokumentární seriál Uvězněni vypráví nejpůsobivější příběhy o přežití a záchraně, jaké se kdy udály. Děj každé epizody je vyprávěný z pohledu obětí neštěstí i hrdinů, kteří jim pomohli, a je dech beroucí dobrodružnou akční podívanou. Při sledování seriálu Uvězněni se budete ptát nejen, jak k něčemu takovému vůbec mohlo dojít, ale také: jak to, že vůbec dokázali přežít?


19. 8. 21.00 – Záhadná tornáda

Většina z nás by při pohledu na smrtící tornádo vzala nohy na ramena. Tim Samaras naopak běží přímo k němu. Lovu nebezpečných tornád totiž zasvětil život a tentokrát je vyzbrojený dvěma nejmodernějšími sondami. Díky nim se mu podaří získat úplně nový pohled na to, co se děje uvnitř obrovského víru. První je navržena tak, aby v srdci tornáda změřila rychlost větru a teplotu vzduchu. Druhá je zařízení složené z kamery a GPS vysílače. Informace, které obě sondy nashromáždí, pomůžou odhalit, co se děje uvnitř zkázonosného tornáda.


20. 8. 21.00 – Baltská loď duchů

Skupina mezinárodních vědců dostala možnost prozkoumat vrak lodi ze 17. století potopený na dně Baltského moře. Experti se dostali do hloubky 130 metrů díky robotům a přístrojům, které dosud nebyly v podmořské archeologii využity. Výsledkem jejich snažení se stal na centimetry přesný 3D model. Díky tomu bylo možné vytvořit detailní podobu potopeného vraku. Během akce se zároveň podařilo zachránit vzácnou dřevěnou sochu. Film Baltská loď duchů se ohlíží za tímto vzrušujícím příběhem hledání, vědeckého bádání, technologických průlomů a dobrodružství.


21. 8. 20.00 – Za tučňáky s Nigelem Marvanem (Cesta do antarktických vod)

Na jaře se nádherný ostrov Jižní Georgie stává prosperující oázou s největší koncentrací divokých zvířat na naší planetě. Přidejte se ke zkušenému přírodovědci a moderátorovi Nigelu Marvenovi a buďte svědky toho, jak si na tato půvabná stvoření posvítí hezky zblízka v jejich přirozeném prostředí. Nigel žije nedaleko Antarktidy uprostřed kolonie tučňáků patagonských, žlutorohých a oslích a během čtyřiceti dní natáčení zažívá drama skutečného života. Seznamuje se s jednotlivými tučňáky i jejich sousedy mezi tuleni a albatrosy a stává se svědkem toho, jak jejich životy ubíhají každý den jako soap opera.


21. 8. 21.00 – Muži z bažin

Když vás krokodýl kousne do hlavy, není to žádná sranda. Excentričtí Muži z bažin ozdobení náhrdelníky ze zubů aligátora by o tom mohli vyprávět. Paul Bedard a Jimmy Riffle nebojácně riskují vážná zranění, nebo dokonce smrt, když holýma rukama chytají krokodýly zatoulané do blízkosti lidských příbytků a z dvorků, bazénů, garáží, nebo dokonce ložnic obyvatel města Everglades na Floridě je tahají za ocas. Doslova! K tomu jim pomáhají bohaté zkušenosti. Paul je známý díky své vůdčí povaze a hlavně tomu, že se ani pod vodou nebojí popadnout aligátora jakékoliv velikosti. A Jimmy s těmito nebezpečnými zvířaty zápasil už od svých jedenácti let. Podívejte se, jak dobře jim to jde!


23. 8. 20.00 – Tajemství mizejících ostrovů

Dokumentární film Tajemství mizejících ostrovů je vědecky podloženým detektivním příběhem o jedinečné expedici na odlehlé souostroví v Jižním Pacifiku. Díky francouzskému kameramanu Christianu Pétronovi se vydáme na úžasnou cestu plnou dobrodružství a zajímavých objevů. A také odhalíme tajemství ostrovů, které pro dnešní vědu představují něco na způsob přirozené časové schránky. Dech beroucí podmořský svět Chesterfieldských ostrovů je vůbec poprvé k vidění na televizní obrazovce.


23. 8. 21.00 – Podmořská dobrodružství: 24 hodin na útesu

Jednou z největších překážek, kterým čelíme při zkoumání podmořského světa, představuje problém dostat se do bezprostřední blízkosti místního života, aniž bychom ho narušili. Naštěstí je tady freediver Frederic Buyle. Ten se díky svým schopnostem dokáže potopit bez sebemenšího zvuku dostat se i k těm nejvíce plachým zvířatům. Buyle se na jediný nádech potopí do hloubky padesáti metrů, kde vydří až čtyři minuty. Společně s kameramanem Christianem Pétronem tvoří tým, který od Polynésie, přes Mexiko až po Středozemní moře úzce spolupracuje s vědci a pomáhá najít odpovědi (nejen) na jejich palčivé otázky.


24. 8. 18.00 – Egyptská říše (Počátek říše)

Jak to, že první velká civilizace na naší planetě je zároveň říší, která přetrvala nejdéle? Zatímco se jiné dokumentární seriály zaměřují jenom na určité aspekty starověkého Egypta, mini série Egyptská říše je kompletním shrnutím od generace nula do konce období Nové říše. Aby odhalili tajemství prvního státního uspořádání, experti vyrazili do všech koutů země. Každý díl se zabývá základními stavebními kameny této civilizace, jako je vznik impéria nebo jeho vzestup k moci daleko přesahující hranice Egypta.


24. 8. 19.00 – Vzestup a pád starověkého Říma (Nero)

Tento hraný dokumentární seriál líčí Vzestup a pád starověkého Říma během šesti klíčových momentů. Je založený na vědeckém výzkumu i historicky správných faktech a ukazuje, jak díky chamtivosti, chtíči a ambicím mužů jako César nebo Nero vznikla Římská říše. Podívejte se, jak Řím srovnal se zemí Kartágo, nechal se ovládnout Césarem, překonal židovské rebelie a nakonec konvertoval ke křesťanství. Vzestup a pád starověkého Říma je velkolepým příběhem o zrodu impéria, vzestupu k moci a nevyhnutelném konci.


24. 8. 21.00 – Žirafí máma

Uprostřed Serengeti je místo, na kterém už od prehistorických dob žijí žirafy. Zatímco ostatní zvířata se tady ocitají v neustálém ohrožení, žirafy jsou před predátory v relativním bezpečí. Jenže pro jejich potomky to neplatí! Během posledních deseti let dochází k tomu, že když udeří sucha, místní smečky lvů se zaměří na žirafí mláďata. Tato skutečnost přerostla v tak velký problém, že žirafy v této oblasti už nejsou tak běžným jevem jako dříve. Hlavními hrdiny příběhu plného radosti, štěstí a smutku je žirafí matka Twiga a její potomci.


25. 8. 19.00 – Atom (Souboj titánů)

Jak došlo k nejdůležitějšímu vědeckému objevu 20. století? Díky třídílnému dokumentárnímu seriálu Atom uváděnému fyzikem Dr. Jimem Al-Khalilim se ponoříte do vzrušujícího lidského dramatu, které stálo u zrodu jedné z největších vědeckých revolucí všech dob.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00:

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 12. 8. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.08.2013 • RTVS vás neruší reklamou
08.08.2013 • PGA CHAMPIONSHIP startuje na NOVA Sport a VOYO
08.08.2013 • Česká televize nabídne bohatý podzim na šesti kanálech
08.08.2013 • Fotbal Maďarsko-Česko exkluzivně odvysílá Sport1
08.08.2013 • Prima ZOOM v 33. týdnu – unikátní filmy – skutečný život!
07.08.2013 • Podzim v České televizi přinese novinky také na ČT24 a ČT sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist