Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 23:45:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM v 33. týdnu – unikátní filmy – skutečný život!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.08.2013


Dokumentární skvosty vás potěší: pohleďte na Krásy divokého Německa – tak blízko od nás; může být Izraelská atomová bomba hrozbou i pro západní svět?; v medicíně to bývá tzv. kritická hodinka, v kriminalistice se říká Prvních 48 hodin, které rozhodují o vyřešení případu; vydejte se také Po stopách ztracených goril do afrického Kamerunu; Jak Hitlerovi bodyguardi pracovali - jedinečný a fascinující pohled do Hitlerova uzavřeného kruhu ochránců, na jejich postupy a techniky, nebo dokonce na rivalitu, která mezi nimi panovala a desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00:

12. 8. 18.00 – Krásy divokého Německa

Majestátné hory, malebné řeky, hluboké hvozdy a snová pobřežní krajina – Německo je mnohem více než jen průmyslová země. Fascinující lokalita, ve které žije mnoho vzácných rostlinných i živočišných druhů, se rozprostírá od území národního parku Wattenmeer až na vrcholky Alp. Tým nejlepších německých kameramanů a specialistů na natáčení divokých zvířat se zaměřil na unikátní způsoby chování vlků, čápů černých, jelenů lesních a tuleňů kuželozubých. Ve čtyřech epizodách poznáte přírodní krásy Německa v takové podobě, v jaké je ještě nikdo neviděl.


12. 8. 21.00 – Děti potopy

Tento dokumentární film zkoumá, jak bude vypadat nezastavitelný vzestup hladiny moří po celém světě a jaký bude mít tato situace dopad na naše životy. Co se na jednu stranu miliónům lidí jeví jako katastrofální situace, zároveň pro celé lidstvo znamená nové výhody, které z oceánů pramení. Děti potopy je dokument plný strhujících rekonstrukcí, nových záběrů natočených pod vedením odborníků, rozhovorů s povolanými mezinárodními experty a také archivních materiálů týkajících se přelomových pokroků ve zkoumání oceánů.


13. 8. 21.00 – Izraelská atomová bomba

Izraelská atomová bomba je veřejným a zároveň ostře střeženým státním tajemstvím. Díky pomoci a podpoře Německa, Velké Británie, Francie a Spojených států amerických se z Izraele stala silná jaderná mocnost. Tato země se chce v každém případě vyhnout tomu, aby byla znovu bezmocná. A atomové zbraně mohou udeřit na jakýkoliv cíl kdekoliv na světě. Izraelský jaderný program přitom nemonitoruje žádná mezinárodní agentura pro regulaci. Jak se Izraeli podařilo „tajně“ postavit jaderný arzenál? A můžou se izraelské atomové bomby stát hrozbou dokonce i pro západní svět?


14. 8. 19.00 – Prvních 48 hodin (Tělo v parku a střekab v Ruby Street)

V medicíně se používá výraz „kritická hodina“. V kriminalistice se říká „prvních 48 hodin“. Kterýkoliv detektiv nebo vyšetřovatel potvrdí, že pokud se během 48 hodin neobjeví žádná stopa, podezřelý nebo zatčený, šance na vyřešení případu rychle klesají na polovinu. První řada tohoto seriálu svou vizuální podobou připomíná spíše napínavou detektivku. Díky ní se stanete svědky toho, jak zkušení detektivové z oddělení vražd během prvních kritických hodin závodí s časem ve snaze dotáhnout vyšetřování do zdárného konce. Každý z třinácti dílů je věnovaný jinému případu. Bez ohledu na jejich podstatu ale mají tato vyšetřování jedno společné: Času není nazbyt!


14. 8. 21.00 – Po stopách ztracených goril

Ošetřovatel zvířat z afrického Kamerunu Alfred Bama má se svými gorilími svěřenci výjimečné vztahy. Nedávno se mu díky tomu podařilo objevit něco nečekaného. Jedna z goril, o které se stará, jménem Nyango je z ohroženého druhu goril nigerijských a tím pádem také jediným exemplářem chovaným v zajetí. Ještě před několika málo lety byly tyto gorily považované za vymřelé. Bama přijal největší výzvu svého života, rozhodl se najít Nyangovu rodinu a ochránit ji dřív, než bude pozdě.


15. 8. 20.00 – Hitlerovi bodyguardi (Jak Hitlerovi bodyguardi pracovali)

Třináctidílný dokumentární seriál je dramatickou analýzou motivů a metodologie jedinců i organizací, kteří plánovali atentát na Hitlera. Každý pokus od nepovedených převratů přes nastražené bomby, ostřelovače a otravy je probraný do posledního detailu. Díky přístupu do archívů SS získáte jedinečný a poutavý pohled do Hitlerova uzavřeného kruhu ochránců, na jejich postupy a techniky, nebo dokonce na rivalitu, která mezi nimi panovala.


15. 8. 21.00 – Závody ve zbrojení (Stíhací letouny)

Během sledování osmi epizod tohoto seriálu získáte absolutní přehled o osmi nedůležitějších závodech ve zbrojení, které změnily podobu moderního válčení. Uvidíte, jak vývoj zbraní začal u původních nových konceptů, jež donutily výrobce i generály uvažovat o úplně jiné taktice, a vedl až k dnešním nejmodernějším zbraním. Ať už šlo o tak přelomový vynález, jakým byl radar, nebo o sérii průlomů vedoucích ke vzniku proudového bojového letounu, vždy to znamenalo, že protivník musel reagovat vlastním protiopatřením. Výsledkem se pak až příliš často stala potenciálně ničivá spirála.


16. 8. 20.00 – Žraločí dálnice

Kokosové ostrovy mají dohromady jenom 14 a půl čtverečních kilometrů a od nejbližší sousední pevniny je oddělují stovky kilometrů otevřeného moře. Jsou izolované, ale ne osamocené. Miniaturní ostrůvky uprostřed ničeho jsou ve skutečnosti útočištěm pro jednu z největších populací vodních predátorů na světě. Hejna žraloků kladivounů se tady krmí společně s nesčetným množstvím delfínů, makrel a velkých tuňáků. Větší ryby jdou po menších a útesy jsou plné pohybu a života. Hlubší vody doslova jiskří díky miliónům malých světélkujících stvoření. Moře v okolí ostrovů je vzkvétající oázou hojnosti, která nikde jinde na naší planetě nemá obdoby. Jak je to možné?


17. 8. 19.00 – Egyptská cesta mrtvých

Výjimečný dokumentární film Egyptská cesta mrtvých otevírá dveře do málo známého světa zemřelých. Pro obyvatele starověkého Egypta představoval život po životě náročné putovaní podsvětím vyplněné záludnými úskalími. Ohnivá jezera smrti, bitvy s nepředstavitelnými monstry a nakonec věčná smrt nebo vzkříšení byly v očích všech Egypťanů skutečností. V případě faraóna toho bylo v sázce ještě mnohem víc, protože na úspěšném dokončení cesty a vzkříšení krále závisela existence celého vesmíru. Díky novým objevům se teď dozvídáme více než kdykoliv dřív o tom, v co staří Egypťané věřili.


17. 8. 21.00 – Supersmečka

V běžné lví smečce žije čtyři až pět samic. Smečka z fascinujícího dokumentárního filmu z produkce National Geographic jich má dvojnásobný počet. Velkolepost smečky se přesto nedá měřit počtem jejích lvic, protože závisí na jejich schopnosti, přivést na svět nový život. Tyto lvice jsou přebornicemi v páření a stovky lvů po celém Serengeti vděčí této smečce za své předky. Samci ale musí chránit genetické dědictví smečky před lvy samotáři, kteří se chtějí pářit se samicemi a neváhají zabít jakékoliv mládě, jež jim při tom stojí v cestě.


18. 8. 19.00 – Horizont poznání: Lidské smysly

Každý zážitek, který získáme, utváří naše smysly. Hmat, zrak, čich, chuť a sluch jsou smysly, které definují člověka a obohacují život každého jedince. Každou sekundu naše smysly shromažďují milióny podnětů o světě kolem nás a posílají mozku nekonečný proud informací. Jsou naším jediným spojením s vnějším světem a představují důležitou podmínku pro přežití. Dokument Horizont poznání: Lidské smysly nahlíží do archivu a odhaluje, jak se naše vnímání časem mění.


18. 8. 21.00 – Zelená planeta (Život ze světla)

Sice si můžeme myslet, že lidé jsou nejmocnějšími tvory na Zemi, ale ve skutečnosti jsou to rostliny, kdo je dnes a denně zodpovědný za život na naší planetě. Ne náhodou se na ně spoléhají všichni živí tvorové. Jsou totiž nejmocnějším prostředkem evoluce. Díky rostlinám mohli první živočichové opustit vodu a začít žít na souši. Rostliny sehrály velkou roli při vzestupu a také pádu dinosaurů. A kvůli svému vlastnímu prospěchu se nakonec postaraly o to, aby uspěl hmyz, savci, a dokonce i my. Rostliny totiž vždycky měly jediný cíl: Absolutní nadvládu na Zemi.


Premiérové léto pro vás! Prima ZOOM – unikátní filmy – skutečný život!

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 8. 8. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.08.2013 • Česká televize nabídne bohatý podzim na šesti kanálech
08.08.2013 • Fotbal Maďarsko-Česko exkluzivně odvysílá Sport1
07.08.2013 • Podzim v České televizi přinese novinky také na ČT24 a ČT sport
07.08.2013 • Robbie Williams: Take The Crown Tour – přímý satelitní přenos do kin z estonského Tallinnu
06.08.2013 • Na Eurosportu 2 startuje fotbalová Bundesliga - Nejvíce diváků, nejlepší týmy, nejvíce gólů!
05.08.2013 • ATP World Tour 1000 na FANDOVI, NOVA Sport a VOYO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist