Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 17:10:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zářijové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 22.08.2013


Placený filmový kanál Cinemax uvede v září osmidílnou historickou sérii v produkci HBO JOHN ADAMS a dále historickou romanci CO DEN DLUŽÍ NOCI, francouzsko-belgické drama NA DŘEŇ, chilsko – argentinského drama s westernovými prvky SŮL, paradokumentární drama z produkce HBO ŽIVĚ Z BAGDÁDU o reportérech stanice CNN, drsný mexický thriller DNY MILOSTI, americké drama NA MOL, španělské drama EVELYN a také americké televizní drama z produkce HBO EXPRES NA ZÁPAD...



Zvláštní tip

JOHN ADAMS

Osmidílná historická série z roku 2008, realizovaná v produkci HBO, byla oceněna třinácti cenami Emmy. Titulní roli unikátního ságy o osobnosti druhého prezidenta USA, na jejíž produkci se podílel Tom Hanks, ztvárnil Paul Giamatti. Jeho oddanou ženu Abigail zosobnila Laura Linneyová, režii měl Tom Hopper. John Adams (1735 – 1826) byl jednou z vůdčích osobností hnutí za nezávislost a patřil k zakladatelům USA. Byl velvyslancem v Haagu a u dvora anglického krále Jiřího III. Po boku George Washingtona zastával post prvního viceprezidenta, v roce 1797 se stal druhým americkým prezidentem. Adams byl mužem mnoha protikladů: jeho pokora a skromnost kontrastovaly s jeho touhou po sebeuplatnění a slávě...

Premiéry: středa 4., 11., 18. a 25. září, vždy ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

CO DEN DLUŽÍ NOCI (CE QUE LE JOUR DOIT A LA NUIT)

Alžírsko, třicátá léta minulého století. Devítiletý Younes se octne v péči svého strýce, lékárníka z Oranu. Kluk přejmenovaný na Jonase si užívá šťastné dětství po boku ostatních dětí v Rio Salado, kteří se stanou jeho přáteli. Emilie je jedna z členek gangu a všichni jsou do ní zamilovaní. Mezi Jonasem a Emilií se zrodí láska, do níž však vstoupí hrozivé společenské konfl ikty... Ve francouzském historické romanci režisér Alexandre Arcady vypráví o osudové vášni i o rozporuplných bojích za nezávislost severoafrické země.

Premiéra: neděle, 1. září ve 20:00 hod.



NA DŘEŇ (DE ROUILLE ET D‘OS)

Francouzsko – belgické drama, jež režíroval renomovaný Jacques Audiard, vypráví o deziluzívním vztahu dvou outsiderů. Pouliční boxer Ali (Matthias Schoenaerts) se octne na mizině a se svým malým synkem se uchýlí k sestře do jihofrancouzského Antibes. Během jedné hektické noci potká Stephanii (Marion Cotillardová), která se živí jako trenérka kosatek. Ali ji sveze domů a dá jí své telefonní číslo. Když jeden z dívčiných tréninků skončí tragédií, noční telefonát je znovu svede dohromady. Ali zjistí, že Stephanie přišla o nohy a je upoutána na invalidní vozík...

Premiéra: sobota, 7. září ve 20:00 hod.



SŮL (SAL)

Ambiciózní režisér Sergio chce napsat a natočit sugestivní western. V touze najít inspiraci pro chystaný scénář odcestuje do chilské pouště Atacama. Domorodí desperáti si však Sergia spletou s mužem jménem Diego, kterého chtějí ztrestat za jeho provinění. Bezúhonný filmař je omylem unesen a octne v odlehlé chatě, kde se jeho jediným společníkem stává starý podivín. Sergio se snaží vypátrat příčiny osudné záměny... Režii chilsko – argentinského dramatu s westernovými prvky měl Diego Rougier.

Premiéra: neděle, 8. září ve 20:00 hod.



ŽIVĚ Z BAGDÁDU (LIVE FROM BAGHDAD)

Paradokumentární drama z produkce HBO, které režisér Mick Jackson v roce 2002 realizoval podle autentických vzpomínek televizního producenta Roberta Wienera, uvažuje o každodenním hrdinství, zákulisí válečných mašinérií i zákulisí novodobé historie. Vypráví o reportérech stanice CNN, kteří v lednu 1991 jako jediní informovali diváky o americkém útoku na Bagdád přímo z místa dění. Hlavní role unikátního průhledu do profese válečných zpravodajců – nominovaného na tři Zlaté glóby – ztvárnili Helena Bohnam Carterová a Michael Keaton.

Premiéra: sobota, 14. září ve 20:10 hod.



DNY MILOSTI (DIAS DE GRACIA)

Hrdinou drsného mexického thrilleru – v režii Everarda Valeria Gouta – je agilní policista z Mexiko City, který ve třech časových údobích bojuje s velkoměstským podsvětím. V roce 2002 – během fotbalového mistrovství světa – se střetne s dvojicí drogových dealerů. V době další fotbalové horečky v roce 2006 se zaplete od kauzy únosu a dočasně skončí v rukou bezohledných gangsterů. V roce 2010, kdy nepřehledné mraveniště znovu žije fotbalem, řeší případ ženy a její služebné, které ohrožují ozbrojení bandité.

Premiéra: neděle, 15. září ve 22:00 hod.



NA MOL (SMASHED)

Kate a Charlie jsou mladí manželé, jejichž pouto je založeno na společné lásce k muzice a k alkoholu. Kate se však kvůli zhoubnému návyku octne ve vážných problémech a rozhodne se absolvovat protialkoholní léčbu. S pomocí své kamarádky a zástupce ředitele školy, kde působí jako učitelka, se postupně dává dohromady. Její slibnou existenci však ovlivňuje kontroverzní vztah s matkou, nánosy předchozích výmyslů i pochybnosti vůči partnerovi. Americké drama o spletitých cestách k zodpovědnosti realizoval James Ponsoldt.

Premiéra: sobota, 21. září ve 20:40 hod.



EVELYN

Titulní hrdinkou španělského dramatu režisérky Isabel de Ocampové je dospívající dívka z peruánského venkova, která se zaměstnankyní pochybné agentury nechá zlákat k vytoužené cestě do Španělska. Slibovaná práce servírky a vidina spokojeného života po vzoru její sestřenice se však po příjezdu změní v děsivou skutečnost. Evelyn se octne v nevěstinci, kde najde svou ztýranou příbuznou, jež svůj skutečný osud musela zatajit. Také ona sama se stane sexuální otrokyní, kterou vydírá bezskrupulózní majitel.

Premiéra: neděle, 22. září ve 20:00 hod.



EXPRES NA ZÁPAD (THE SUNSET LIMITED)

Americké televizní drama z produkce HBO, jež podle rozhlasové hry renomovaného Cormaca McCarthyho natočil Tommy Lee Jones, se odvíjí jako filozoficko – mravní konfrontace koncentrovaná do jediné místnosti. Hluboce věřící černoch a bývalý trestanec (Samuel L. Jackson) zmaří sebevražedný pokus muže, jenž chtěl skočit pod soupravu metra. Vykolejeného intelektuála pozve do svého bytu a zapřede s ním hovor, v němž jej přesvědčuje o nutnosti žít. Jeho oponent (Tommy Lee Jones) má ale opačné argumenty...

Premiéra: sobota, 28. září ve 20:30 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, T-Mobile Televize, freeSAT by UPC Direct a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT by UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Czech Republic, 22. 8. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.08.2013 • Velká cena České republiky na TV Nova, FANDOVI, NOVA Sport a VOYO
22.08.2013 • Vuelta s českými cyklisty na Eurosportu
21.08.2013 • Udine Calcio vs. Slovan Liberec na FANDOVI, NOVA Sport a VOYO
20.08.2013 • Prima ZOOM v 35. týdnu – léto zakončíme skvělými premiérami!
19.08.2013 • Upečte si pravý americký steak podle Marthy Stewartové na TV Paprika
16.08.2013 • Teplé sobotní odpoledne na Óčku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist