Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 12:34:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM v 35. týdnu – léto zakončíme skvělými premiérami!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 20.08.2013


Dokumentární skvosty: jaká je pravda o globálním oteplování odhalí Tající ledy; jaká tajemství skrývá Florencie: Město záhad a které krásy dala světu?; znáte bércouna?, ne, tak se podívejte na Bércoun: Africký duch lesa – jedno z nejpodivnějších zvířat na Zemi; Dokonalý žralok – tento tvor, který na naší planetě žije již 400 miliónů let nás nepřestává fascinovat; jsme nejmocnějším tvorem na Zemi?, kdepak, Zelená planeta vám dokáže, že tady vládnou rostliny a desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00:

26. 8. 21.00 – Tající ledy

Každý den o tom čteme v médiích. Dává se tomu za vinu všechno od povodní po rekordní sucha. Přesto navzdory všemu pozdvižení zůstává globální oteplování hodně kontroverzním tématem. Existují dokonce vlády, které se tváří, že vůbec nevěří v jeho existenci. Někteří vědci na druhou stranu prohlašují, že během posledních 150 let jsme zaznamenali náhlé a dramatické nárůsty teploty, jež tady nebyly od Doby ledové. Jiní tvrdí, že jde jednoduše o špatné výsledky. Na tom, co nás čeká, se tedy mnoho odborníků neshodne. Kolika z toho opravdu rozumíme? Dokumentární film Tající ledy prozrazuje pravdu o tom, z čeho se stalo nejdiskutovanější environmentální téma v historii lidstva.


27. 8. 21.00 – Florencie: Město záhad

Některá tajemství se ukrývají hned pod povrchem italské Florencie. Město, které bývalo římským vojenským opevněním, se stalo kolébkou italské renesance. Revoluční změna si ale vyžádala svou cenu. Zaplatit ji museli umělci i jejich patroni. Osvícení jedinci byli za své úspěchy trestáni. Mezi jejich podporovatele patřila také jedna z nejvlivnějších rodin ve Florencii. Aby se členové rodiny Medici mohli nepovšimnutí pohybovat po městě, nechali na jeho území vybudovat tajné chodby. Zároveň stáli u zrodu Florencie jako architektonické perly Evropy. Poznejte krásy, které „sponzorovali“, ve všech jejich podobách.


28. 8. 21.00 – Bércoun: Africký duch lesa

Jsou málo známí a ještě méně k vidění. Proto bércouni překvapují i samotné zoology. Mají nohy jako párátka, dlouhý čenich a zadeček ozdobený chloupky zlaté barvy. Není divu, že se tato neobvyklá plachá zvířata stala maskotem překrásného keňského Národního parku Arabuko. Příjmy, které díky nim pramení z turismu, dokonce pomáhají financovat vzdělávání místních dětí. Bércoun opravdu dostál své pověsti afrického ducha lesa.


30. 8. 20.00 – Dokonalý žralok

Existuje něco takového jako dokonalý žralok? Žraloci se koneckonců vyvíjeli dlouhých 400 miliónů let. Jistě se proto tato hrozivá stvoření dočkala nejdokonalejší podoby. Vynikající kameraman specializovaný na podmořský život a nadšenec do žraloků Mike deGruy se tváří v tvář setkává s některými z největších žraloků, kteří kdy plavali na naší planetě. Během pátrání po Dokonalém žraloku se potápí na dno oceánů, zatímco ve virtuálním akváriu dochází k digitální rekonstrukci nejvyšší zabijácké mašiny.


30. 8. 21.00 – Podmořská dobrodružství: Naděje pro Středozemí

Mnoho z pobřežních vod Středozemního moře v okolí přístavních měst bylo v minulosti nemilosrdně znečištěno. Většina života na místních korálových útesech kvůli tomu zahynula. Nyní je ve vzduchu cítit změna. Znečišťování životního prostředí se dočkalo omezení a umělé útesy vybízejí k návratu divokého života. Freediver Frederic Buyle, který se bez sebemenšího zvuku potápí mezi plaché ryby, hledá v hlubinách první navrátilce. Jeho metoda je mnohem méně rušivá než klasické potápění, oceánoložka Sandrine Ruiton proto doufá, že se jim díky tomu podaří získat nejpřesnější výsledky.


31. 8. 21.00 – Prase savanové: Život jedné rodiny

Přírodní rezervaci Lynianti v africké Botswaně proslavila hojnost zvěře. Na matku kančici, která vychovává mladé, číhá nebezpečí všude. Její potomstvo se může stát kořistí kohokoliv od lva, leoparda nebo geparda až po smečku hyen nebo divokých psů s brlohem v nedalekých keřích. Kančice si dává větší pozor než obvykle. Letos už přišla o jedno mládě kvůli náletu orla a další si vyžádal nečekaný útok hroznýše. Vychovávat rodinu v takových podmínkách je obrovská výzva. Matka kančice naštěstí proslula houževnatostí i odhodláním.


1. 9. 21.00 – Zelená planeta (Přichází člověk)

Sice si můžeme myslet, že lidé jsou nejmocnějšími tvory na Zemi, ale ve skutečnosti jsou to rostliny, kdo je dnes a denně zodpovědný za život na naší planetě. Ne náhodou se na ně spoléhají všichni živí tvorové. Jsou totiž nejmocnějším prostředkem evoluce. Díky rostlinám mohli první živočichové opustit vodu a začít žít na souši. Rostliny sehrály velkou roli při vzestupu a také pádu dinosaurů. A kvůli svému vlastnímu prospěchu se nakonec postaraly o to, aby uspěl hmyz, savci, a dokonce i my. Rostliny totiž vždycky měly jediný cíl: Absolutní nadvládu na Zemi.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00:

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 20. 8. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.08.2013 • Upečte si pravý americký steak podle Marthy Stewartové na TV Paprika
16.08.2013 • Teplé sobotní odpoledne na Óčku
15.08.2013 • Anglická fotbalová Premier League startuje v aplikacích Topfun
15.08.2013 • HBO Europe začíná natáčet nový seriál s režisérem Janem Hřebejkem
13.08.2013 • Prima ZOOM v 34. týdnu – opravdové celebrity, skutečné ságy!
11.08.2013 • RTVS vás neruší reklamou

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist