Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 15:07:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Skupina Nova získala práva na vysílání ZOH 2014 a LOH 2016

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 11.10.2012



Skupina Nova zaznamenala významný úspěch v nákupu sportovních práv a získala vysílací práva na Zimní olympijské hry ze Soči v roce 2014 a Letní olympijské hry z Ria de Janeira v roce 2016. Je to poprvé v české historii, kdy se oficiálním televizním partnerem pro olympijské vysílání stává komerční televize.


Skupina Nova získala na Zimních olympijských hrách ze Soči exkluzivní a kompletní vysílací práva na olympijský turnaj v ledním hokeji pro terestrické kanály na území České republiky. Součástí akvizice jsou také vysílací práva pro placené kanály na kompletní program celé zimní a letní olympiády pro sportovní kanál Nova Sport na území ČR a SR a internetové portály VOYO v obou těchto zemích.

„Ze zisku vysílacích práv na olympijské hry mám obrovskou radost, zejména získání práv na hokejový turnaj v Soči je pro Novu skvělá zpráva. Jsem přesvědčený o tom, že kanály skupiny Nova přinesou olympijské hry v Soči a Rio de Janeiru v té nejvyšší kvalitě, kterou si český divák bezesporu zaslouží,“ říká generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

Kromě práv na lední hokej pro pozemní kanály se oficiálním vysílatelem v oblastí placených televizí stane kanál Nova Sport. Po deseti letech vysílání tak bude moci Nova Sport poprvé ve své historii přinést svým předplatitelům všechen dostupný obsah z této nejvýznamnější sportovní události.

„Pro všechny v redakci Nova Sportu jsou olympijské hry velká výzva. Jsem přesvědčený o tom, že díky tomu, že máme v redakci za deset let vysílání Nova Sportu celou řadu kvalitních komentátorů a redaktorů, dokážeme divákům zprostředkovat olympijské vysílání ve špičkové kvalitě,“ dodává Marek Kindernay, ředitel kanálů Nova Sport a FANDA.

XXII. zimní olympijské hry přivítá ruské Soči ve dnech 7. až 23. února 2014. Soutěžit se bude ve dvou hlavních střediscích – přímo ve městě Soči, které leží na pobřeží Černého moře, a také v kavkazském horském středisku Krasnaja Poljana. Mezinárodní olympijský výbor rozhodl o pořadatelství Soči na svém zasedání v Guatemale v roce 2007. V prvním kole hlasování sice jedna z metropolí Krasnodarského regionu prohrála s jihokorejským Pchjongčchangem, ve druhém ho ale těsně porazila.

Na programu olympiády v Soči se neobjeví žádný nový sport. Soutěžit se tak bude stejně jako ve Vancouveru 2010 v patnácti disciplínách. Celkový počet rozdělených medailových sad se ale zvýší z 86 na 98, a to hlavně díky rozšíření programu snowboardistů a freestyle lyžařů.

XXXI. letní olympijské hry se uskuteční od 5. do 21. srpna 2016 v brazilském Rio de Janeiro, o čemž rozhodlo zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Kodani v roce 2009. Teprve potřetí v historii olympiádu uspořádá jižní polokoule, vůbec poprvé pak Jižní Amerika, stejně jako portugalsky mluvící země.

Šestimilionové Rio se tak připravuje na sportovně nejdůležitější období. Už v roce 2014 totiž bude jedním z pořadatelských měst fotbalového mistrovství světa. I proto je momentálně v rekonstrukci slavný stadión Maracana, který nově pojme 85 tisíc diváků a během olympiády bude hlavním stánkem.

Největší novinkou ve sportovním programu olympijských her bude zařazení golfu a sedmičkového rugby. Naopak další odvětví, jako softbal, závody na kolečkových bruslích, karate nebo squash s žádostmi o zařazení do programu olympijských her neuspěla. Mezinárodní jachtařská federace oznámila, že z programu vyškrtne windsurfing a nahradí ho kitesurfingem. Celkem se tak v Riu de Janeiru bude bojovat o 306 medailových sad ve 28 sportovních odvětvích.

Olympijské hry v roce 2016 se uskuteční ve čtyřech různých oblastech jihovýchodní Brazílie. Slavná pláž Copacabana uvidí soutěže v plážovém volejbalu, veslování, kanoistice nebo jachtingu. Oblast Deodoro nabídne boje sportovních střelců, vodních slalomářů, moderních pětibojařů nebo jezdců na horských kolech. Pozemní hokejisté, tenisté, dráhoví cyklisté a všichni plavci se o medaile poperou v oblasti Barra. A konečně atleti, lukostřelci nebo volejbalisté najdou domov v oblasti Maracana.


Marie Fianová, Oddělení PR a komunikace


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.10.2012 • Anna Netrebko zahajuje v sobotu novou sezónu satelitních přenosů z Metropolitní opery
10.10.2012 • ZOH Soči 2014 a LOH Rio de Janeiro 2016 vo vysielaní RTVS
10.10.2012 • TV Pětka představí divákům všechny kandidáty na prezidenta
08.10.2012 • Shanghai ATP Masters 1000 na NOVA Sport a VOYO.cz
05.10.2012 • VTB United League na NOVA Sport
05.10.2012 • Ovečkin, Kovalčuk, Messi, Ronaldo. Sledujte nejlepší světové hokejisty a fotbalisty tento víkend na SportTV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ano, to je pekne... 

12.10.2012 08:23 • ® juzer
len aby este v roku 14 tv nova vysielala ;)
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist