Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 11.05.2024 - 14:34:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nenechte si ujít v říjnu na Travel Channel

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 30.09.2012


Zůstaňte v říjnu naladěni na Travel Channel a neváhejte s námi vyrazit na trek. Připomínáme si 20. výročí zahájení vysílání legendárního seriálu Cestovatel po zeměkouli. V případě takové stálice jako je Cestovatel po zeměkouli - Maraton kolem světa můžeme uvažovat o tak fantastickém dobrodružství a jen vytrvalí mohou kráčet světem.


Cestovatel po zeměkouli – Z natáčení… nabízí pohled za objektiv, kde uvidíte, jaké logistické problémy musí štáb denně překonávat, aby udržel kamery v akci. Neohrožený cestovatel a expert na historii Don Wildman se ponoří do skrytých, neviditelných a zakázaných prostor po celé Americe a odkrývá samá úžasná tajemství v sérii epizod Poznání bez hranic. Za inspirací po Islandu je příběh o odvaze, přátelství, odhodlání a inspiraci. V seriálu Ve stopách války 1812 ožívá minulost a současnost jedné z nejvýznamnějších epizod jak americké, tak i kanadské historie. V premiérách Jeďte dnes a Na palubě se podíváte do metropole Sicílie a ochutnáme život na palubě v Jaderském moři.



20 let Cestovatele po zeměkouli

Travel Channel si s nadšením připomíná 20. výročí zahájení vysílání legendárního seriálu Cestovatel po zeměkouli (Globe Trekker) a oslavuje tento mnohokrát oceněný seriál, který se natáčí nepřetržitě již od roku 1992. Travel Channel věnuje tomuto seriálovému hitu každý říjnový víkend, kdy představí z toho nejlepšího z Cestovatele po zeměkouli za celé roky. Kromě některých klasických epizod budou premiérově uvedeny epizody Maraton kolem světa a pohled do zákulisí epizody Z natáčení. Zůstaňte v říjnu naladěni na Travel Channel a neváhejte s námi vyrazit na trek.

Každý víkend v říjnu



Cestovatel po zeměkouli – Maraton kolem světa

Cestovatel po zeměkouli je znovu tady s oslavou tohoto průkopnického seriálu a patřičně výpravnou cestou přes celou planetu. Chcete-li být při této významné události a vidět to nejlepší, následujte Iana Wrighta, Justina Shapiro a Megan McCormack, oprašte boty a vyrazte na cestu s námi ještě jednou. Začínáme ve Washingtonu DC, Justine následuje legendární Route 66 před předáním cestovatelského žezla Brianně Barnes, která přejde přes Jižní Ameriku. Jay Harding se vydává na výpravu po Pacifiku, podnikajíc nebezpečnou cestu na ostrov Pitcairn, to vše v pravém vychloubačném stylu Cestovatele po zeměkouli. Megan kráčí po celé Číně a směřuje na slavný Kashgar trh, kde se střetává obchod východu a západu. Holly Morris, jako vždy nebojácný a neohrožený cestovatel odolává výhni Turkmenistánu a Ázerbájdžánu předtím, než předá štafetu nenahraditelnému Ianu Wrightovi, který dokončí tuto klasickou cestu etapou z Istanbulu do Vídně. Jen v případě takové stálice jako je Cestovatel po zeměkouli můžeme uvažovat o tak fantastickém dobrodružství. Jen vytrvalí mohou kráčet světem.

Každou neděli od 21. října v 19:00 hodin



Cestovatel po zeměkouli – Z natáčení…

Jak těžké to může být? Stačí popadnout batoh a natočit několik slavných památek, ano? No možná ne tak docela, Cestovatel po zeměkouli nabízí pohled za objektiv, kde uvidíte, jaké logistické problémy musí štáb denně překonávat, aby udržel kamery v akci. Cestovatel po zeměkouli také otočí kameru na producenty a režiséry, aby zjistil jejich pohled na seriál, který změnil tvář cestování v televizi. Není to prý vždy jen zábava!

Premiéra v neděli 14. října v 19:00 hodin



Poznání bez hranic

Neohrožený cestovatel a expert na historii Don Wildman se ponoří do skrytých, neviditelných a zakázaných prostor po celé Americe a odkrývá samá úžasná tajemství. Don má průzkum ve svých rukách, od prolézání tunelů, slézání mostů, přes zkoumání útrob obřích továren a provozů obrovského hi-tech vybavení. Od sestupu do 100 let staré rozpadající se důlní šachty v Tennessee přes prověření masivního mlýna Pillsbury v Minnesotě, továrna je tak velká, že to téměř otřáslo jím samotným, Don vidí další stránku Ameriky jako jen málokdo druhý. V Bostonu se Don dostane do prvního metra v USA, zatímco v Arizoně prozkoumá opuštěný raketový podzemní bunkr, 150 m hlubokou mrazivou připomínku éry studené války. Díky návštěvě New Yorku, Havaje, San Francisca, Los Angeles a Seattlu, odhalí Don skrytá místa slavných amerických měst jako nikdy předtím. Na rozdíl od ostatních, pro Dona Wildmana nic není tabu.

Každou středu od 31. října v 19:00 hodin



Za inspirací po Islandu

V posledních pěti letech se dobrodruh Riaan Manser stal ztělesněním odhodlanosti. Je prvním člověkem, který zdolal 37,000 kilometrů na kole kolem Afriky. Tento výkon mu vynesl titul 'Adventurer z roku 2006". V roce 2009 Riaan získal další prvenství, když obeplul Madagaskar v kajaku - sám a bez pomoci. Na svém nejnovějším dobrodružství se Riaan na šest měsíců vydává do arktických vod Severního moře, aby na kajaku pokořil 5000km a obeplul Island. Nejen, že se Riaan musí přizpůsobit drsným podmínkám a teplotám pod bodem mrazu, ale tentokrát není sám - má expediční partnera, Dana Skinstada, který trpí dětskou mozkovou obrnou. Těšte se, je to série dobrodružství jako žádná jiná: Riaan musí vést Dana přes divokou vodu a neznámá území Islandu, zatímco Dan musí využít svou vnitřní sílu a vypořádat se svými vlastními osobními problémy. Přichází extrémní podmínky, výšky, minima, krev, pot a slzy. Toto je příběh o odvaze, přátelství, odhodlání a inspiraci.

Každé pondělí od 1. října ve 21:00 hodin



Ve stopách války 1812

Válka 1812 téměř upadla v zapomnění. Je tou poslední, kdy USA a Velká Británie bojovaly proti sobě. Zároveň však vytvořila jeden z nejvěhlasnějších obrazů americké historie. Hovoří se zde o pevnosti McHenry a chorálu Star-Spangled Banner, umírajícím kapitánovi, který je autorem hesla amerického námořnictva "Neopouštějte loď!" i podpálení Bílého domu a Capitolu Brity. Pro Kanaďany válka signalizuje narození kanadského národního ducha, jak Britské kolonie v Severní Americe odráží opakované pokusy o invazi do USA, boj v tomto duchu nebyl nikde napjatější než v Horní Kanadě, nynějším Ontariu. Při dvoustém výročí války 1812 zkoumá Gareth Davis, jak mohou návštěvníci objevovat minulost, stejně jako některé znaky cestovního ruchu v hlavním městě i státě Ontario. V seriálu Ve stopách války 1812 ožívá minulost a současnost jedné z nejvýznamnějších epizod jak americké, tak i kanadské historie.

Každé úterý od 9. října v 19:00 hodin



Jeďte dnes

Tento měsíc směřuje Gareth Davis do metropole Sicílie, Palerma, zatímco naše milá Cheryl Baker je okouzlena krásami Dubrovníku. Ginny Buckley se vydává po stopách kadidla a vonných pryskyřic v Ománu.

Premiéra v pondělí 1. října v 19:30



Na palubě

Plavba na super-jachtě je něco, o čem mnozí z nás jen sní, ale tento měsíc se pro Chrise Serle sen stává skutečností, ochutná život na palubě L'Austral v Jaderském moři. Garetha Davise pohltí zázraky Barcelony a Cheryl Baker zkoumá méně známá asijská města Da Nang a Hoi An.
Premiéra ve středu 3. října v 19:00 hodin



Placený dokumentárně cestovatelský kanál:

Travel Channel vysílá pro klíčové platformy na českém a slovenském trhu (UPC, DIGI TV, Telefónica O2, UPC Broadband, Orange Slovakia, Magio TV) distribuční signál na satelitu Astra 4A (ex. Sirius 4) na orbitální pozici 4,8 st. východně.

Travel Channel HD pak naladíme na Astře 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně v satelitní platformě Skylink a T-Mobile Televize.

Oficiální stránka Travel Channel: www.travelchanneltv.cz. Najdete nás také na Facebooku!

Úplné měsíční programové přehledy a tipy Travel Channel (i Travel Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, 29. 9. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.09.2012 • Moskevský Bolšoj balet zahájí v neděli třetí sezónu projektu Balet v kině
28.09.2012 • Vesmír, UFO, superauta, a krvavé příběhy v říjnu na National Geographic Channel
27.09.2012 • Liga mistrů UEFA – 2. kolo na Prima COOL a Prima PLAY Premium (2. a 3. 10.)
27.09.2012 • MS vo futbale v Brazílii a Pohár konfederácií 2013 na obrazovkách RTVS
27.09.2012 • Program regionalnitelevize.cz podporuje regionální kapely
27.09.2012 • Objevujte v říjnu přírodu na Nat Geo Wild

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist