Startuje Šanghaj Rolex Masters na NOVA Sport a VOYO
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 07.10.2013
Už jen dva turnaje zbývá odehrát z letošní série ATP World Tour 1000. Na přelomu října a listopadu se tenisová elita sjede do pařížské haly Bercy, ale předtím ji čeká jediná asijská zastávka - tedy turnaj Rolex Masters v Šanghaji. Turnaj začíná právě dnes a přímé přenosy z atraktivních zápasů nabídne NOVA Sport a VOYO.


A opravdu je o co hrát. V nejlidnatější světové metropoli se totiž bojuje o rekordní dotaci skoro 6 a čtvrt milionu amerických dolarů. Jen na grandslamech se hraje o vyšší sumu. Dokonce ani prestižní Turnaj mistrů nenabízí takové prize money, jako turnaj v Šanghaji.

Tenisová tradice možná v Šanghaji není taková, jako na ostatních "tisícových" turnajích. Ale o hráče, rozhodčí, diváky i novináře je postaráno jako v bavlnce. Svědčí o tom cena, kterou právě Rolex Masters pravidelně dostává. Sami tenisté každý rok rozhodují o tom, který turnaj ATP World Tour 1000 je ve všech ohledech nejlepší. A někdejší dějiště Masters Cupu tohle ocenění obdrželo v každé z uplynulých čtyř sezón.

Turnaj, který patří do kalendáře od roku 2009 (do té doby se v Šanghaji hrál právě Turnaj mistrů), má zatím tři vítěze. Hned premiérový ročník ovládl Rus Davyděnko, v letech 2010 a 2011 triumfoval Andy Murray a loni byl blízko hattricku. Jenže ve finále proti Djokovičovi nevyužil Brit celkem pět mečbolů ve druhé sadě a nakonec prohrál ve třech setech.

Letos se Murray v Šanghaji nepředstaví, protože nedávno musel na operaci zad. Fanoušci se tak zaměří hlavně na boj Djokoviče s Nadalem o post světové jedničky, na první start Federera po neúspěšném US Open a samozřejmě i na Tomáše Berdycha. Ten může v Šanghaji získat důležité body, které mu prakticky zajistí start na londýnském Turnaji mistrů.

Přímé přenosy z areálu Čchi Čung začinají na NOVA Sport a portálu VOYO každý den v 8:00 ráno českého času, sobotní semifinálový program startuje v 10:30 a nedělní finále začne v 11:00 hodin dopoledne.


Radim Mana, PR Koordinátor FANDA a NOVA Sport

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19428/startuje-sanghaj-rolex-masters-na-nova-sport-a-voyo/