Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 04:44:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

První píseň složená speciálně pro Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 27.08.2013



Hudbu i text songu „Píseň pro levharta“ složila písničkářka Jana Rychterová. Ve spolupráci se ZOO Dvůr Králové vznikl i videoklip k tomuto zajímavému počinu. Prima ZOOM je prostě vždycky něčím výjimečná.


Píseň vznikla u příležitosti křtu dvou levhartích mláďat, Ginger a Freda, v ZOO Dvůr Králové, které pokřtili herci ze seriálu Cesty domů – Veronika Freimanová, Markéta Hrubešová a Martin Kraus. Klip k této veselé a hravé písni vytvořil v průběhu léta Petr Němeček. Natáčelo se, jak jinak, především u levhartů „doma“. Do textu písně byl originálním způsobem rovněž zakomponován název Prima ZOOM. Najdete ho?

Jana Rychterová je žena mnoha tváří. Kromě zábavných a výukových písní pro děti se věnuje spolu s houslistou V. I. Pecháčkem „šansonové“ tvorbě – vlastně to jsou „písničky vo něčem“ na pomezí popu, folku a samozřejmě šansonu s neuvěřitelně humornými texty ze života. Dále také, jak sama říká, „przní“ klasiky a za podpory operního zpěvu v podání Gabriely Pešinové (Státní opera) nebo Dáji Šimíčkové (též Sestry Havelkovy) se v ukupení Two Voices vypořádává s melodiemi klasiků opět s vtipnými a poetickými texty. Nebojí se ani moderování různých akcí a podporuje spoustu charitativních projektů. Zaútočí tato píseň na čela hitparád? Výsledek posuďte sami.


Otázky pro Janu Rychterovou:

Kde jste hledala inspiraci pro tuto píseň?

Nehledám inspiraci, čekám, až to přijde, což je samozřejmě velmi stresující. Nedokážu si poručit, chodím jak tělo bez duše a trápím se, že mě nic nenapadá. Když můj stres dosáhne vrcholu a já dojdu k přesvědčení, že úkol nezvládnu, náhle se mi aktivizuje mozek a já začnu horečně tvořit. Trochu mi to připomíná hrdinu filmu Jen ho nechte, ať se bojí. Před časem jsem psala text ke dvěma áriím. Po třech měsících planých pokusů jsem se rozbrečela, že to fakt nedokážu, a pak to teprve přišlo. Prostě potřebuji stres.


Jak obecně skládáte své kousky, je o hodně těžší psát na zakázku?

Písničky mě obvykle napadají při jízdě na motorce, chodí to tak nějak samo. Ale když mám pracovat na něčem konkrétním, je to samozřejmě těžší, to samo nepřijde. Ale každou takovou zakázku beru jako výzvu, je to pro mě jako sportovní výkon. Potíte se, je to trápení, ale když to zvládnete, máte z toho radost.


Jak se vám natáčelo se šelmami?

Natáčení s šelmami bylo naprosto okouzlující, obrovský zážitek! Málokdy se mi stává, že se úplně rozpustím a začnu šišlat. Ale když vidíte levhartí koťata, prostě se vám to stane.


Jaké dokumenty na Prima ZOOM sledujete?

Mám ráda dokumenty o mořích a oceánech, protože jsem se sama začala věnovat potápění. Jakmile jsou na Prima ZOOM ryby a korálové útesy, jsem úplně nadšená. Někdy si je pouštím i jako kulisu k práci, velmi mě to uklidňuje. Za úžasný považuji třeba Úsvit oceánu. A jako protipól klidných vod se mi líbí například rekonstrukce různých katastrof.


Kde vás budeme moci v nejbližší době slyšet zpívat?

Se svými písničkami vystupuji pravidelně v Salmovské literární kavárně nebo v pražském Caféidoskopu, s Two Voices plánujeme podzimní koncert v divadle Semafor. Obojí mi přináší velkou radost, ráda jezdím všude tam, kam nás pozvou. Ovšem nezanedbávám ani zpívání pro děti, právě jsem natočila nové CD s názvem Zpívací písničky, jehož součástí bude i Píseň pro levharta a už se moc těším, až je pokřtíme nejen v Praze, ale také v ZOO Dvůr Králové.

Internet: www.janarychterova.cz, www.zoodvurkralove.cz

Píseň ke shlédnutí na Prima PLAY: http://play.iprima.cz/all/402617


Poznávejte svět ještě více zblízka s Prima ZOOM! 24 hodin denně vysíláme unikátní filmy ve 14 tematických kategorích. Servírujeme vám minimálně 4 novinky denně v premiérovém dvojbloku od 18.00 do 20.00 a od 20.00 do 22.00 hod. Přinášíme světové dokumentární skvosty – často v českých premiérách. Nabízíme prostě zajímavé informace a fascinující zábavu pro celou rodinu od cestování, přes přírodu, historii, vědu, záhady až po vesmír či oblíbené dinosaury. Toto je skutečný život, ty pravé ságy a opravdové celebrity!

Sledujte unikátní on-line magazín: www.prima-zoom.cz. Přináší základní informace, přehledný program, aktuální zprávy, dokumenty, které jste nestihli zhlédnout na obrazovce, jedinečné fotografie, neskutečná videa, ty nejzajímavější články a má pro vás vždy něco navíc z Prima ZOOM světa.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.08.2013 • Jogínci, Hýbánky a Biblická pátrání II - z Brna na ČT :D
28.08.2013 • Seriál Špačkovi v síti času bude ozdobou vysílání ČT :D
27.08.2013 • Chlapi neplačú, Búrlivé víno aj Farma porazili konkurenciu
27.08.2013 • Show Jana Krause – 30. 8. 2013
26.08.2013 • Start VyVolených a miliony zobrazení na webu!
25.08.2013 • Nový pořad na ČT :D - Uložte se ke spánku, otvíráme Čítanku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist