GSAT si pronajímá další transponder na družici NSS-11
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 07.08.2013

Filipínský satelitní televizní operátor DTH Global Satellite (GSAT) uzavřel smlouvu na čtvrtý transponder na satelitu NSS-11 a orbitální pozici skupiny SES 108,2° východně tím potvrdil jako významnou pro vysílání obrazu v asijském regionu.


Skupina SES dne 5. 8. 2013 informovala, že mnohaletá smlouva předpokládá přesunutí stávající kapacity družice NSS-11, který využívá operátor GSAT, na nový satelit SES-9. Start je plánován na rok 2015. Po svém vypuštění se satelit SES-9 stane největší družicí skupiny SES pro pokrytí signálem regionu Asie a Pacifiku.

Nová družice rozšíří kapacitu pro DTH (Direct-to-Home), mobilní služby a služby pro firmy a vládní organizace v regionu. GSAT, satelitní pobočka společnosti FUBC (First United Broadcasting Corp), spustila služby DTH v roce 2008 s využitím transponderů v pásmu Ku satelitu NSS-11.

Společnost svým klientům poskytla přístup k lepší nabídce, která se skládala z mezinárodních programů, kanálů v angličtině, mandaríštině, korejštině, tagalštině (nejrozšířenější jazyk Filipínské republiky), japonštině a švédštině. Díky nové dodatečné kapacitě operátor GSAT dá k dispozici dvanáct kanálů HD a 47 kanálů SD pro více než 200 tisíc klientů na Filipínách. Internet: www.ses.com, www.gsat.asia


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/19143/gsat-si-pronajima-dalsi-transponder-na-druzici-nss-11/