Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 20.05.2024 - 00:58:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM v 27. týdnu: – dokumentární skvosty pro vás: svět ještě více zblízka!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 27.06.2013


Dokumentární skvosty pro vás: jedna z největších přírodních katastrof v historii Ameriky – to je Zemětřesení v San Francisku; podíváme se za exotikou Discovery Atlas: Japonsko, jak ho neznáte či Jižní Afrika: Země naděje; lehce kontroverzní, ale výborně natočení Vetřelci dávnověku – navštívili nás už mimozemšťané? K tomuto cyklu čtěte speciál na www.prima-zoom.cz!; Bobří přehrada – neobyčejná podívaná o obyčejné zvířecí rodince; jaké to je, když naši planetu zasáhne obří meteorit, to vám prozradí Dopad asteroidu: 24 hodin poté a desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM.
Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!



Jako jediní vám přinášíme spoustu premiér i v období prázdnin!

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00:


1. 7. 18.00 – Expedice do divočiny (Yellowstone Spring)

Specialista na život v divočině Casey Anderson se s charismatickými zvířecími společníky vydává na průkopnickou odysseu napříč Severní Amerikou, která je akcí přímo nabitá. Cesta je zavede na rozmanitá okouzlující místa a nabídne vzácná nahlédnutí do půvabného a spletitého království přírody. Podívejte se spolu s nimi do „medvědího ráje“ v Národním parku Katmai na Aljašce, kde Casey naučí svého kamaráda, čtyřistakilového grizzlyho Bruta, jak se mají správně chytat lososi. Nebo zavítejte do Národního parku Yellowstone. Casey využije zkušenosti s výchovou vlků Totona a Madisona a patnáct let po opětovném vysazení vlků na tomto území se stane součástí místní smečky.


1. 7. 21.00 – Zemětřesení v San Francisku

K jedné z největších přírodních katastrof v historii Ameriky došlo v roce 1906. Zemětřesení udeřilo v San Francisku 18. dubna brzy ráno. Během pouhých pár sekund se budovy rozpadly na kusy, nábřeží se ocitlo pod vodou a velké pukliny v zemi pohltily lidi i s jejich domovy. Zkáza způsobila rozsáhlý požár, který několik dní nekontrolovatelně zuřil po celém městě. Kvůli panice, jež po zemětřesení propukla, bylo mnoho nevinných lidí zastřeleno přímo na ulici. Dokonce i o sto let později při vzpomínce na zemětřesení v San Francisku zamrazí. Někteří ho stále považují za boží trest, ale tento film je jednoznačně příběhem o lidech, korupci, hrdinství, tragédii a pokroku.


2. 7. 18.00 – Discovery Atlas: Japonsko, jak ho neznáte

Úchvatná cestovatelská série z produkce Discovery přináší pohled do různých koutů naší planety. Věnuje se přírodním i architektonickým památkám jednotlivých zemí a přibližuje také často velmi exotický způsob života jejích obyvatel. V tomto detailně propracovaném filmu odhalíme přírodní krásy, kulturu, historii a další zajímavosti fascinujícího a stále záhadného Japonska. Tento dokumentární skvost získal uznání po celém světě.


2. 7. 21.00 – Jižní Afrika: Země naděje (Kolonisté)

Jižní Afrika je zemí velkých rozdílů. Je to místo oplývající nepředstavitelným bohatstvím charakteristické dostatkem přírodních zdrojů, dech beroucí přírodou a živou kulturou. Přesto je to zároveň místo, kde se zrodilo slovo „apartheid“. Krutost a brutalita tohoto vládního systému sice nebude nikdy zapomenuta, ale Jižní Afrika se změnila v liberální „duhový národ“, kde jsou si všichni lidé s různou barvou pleti rovni. Tento snímek ukazuje, jak z Jižní Afriky, která se stala první africkou zemí hostící světový fotbalový šampionát, postupně vznikl dnešní maják naděje.


3. 7. 19.00 – Forenzní vyšetřovatelé

První řada australského dokumentárního seriálu se vrací k nechvalně známým vraždám, k tomu, jak byly vyšetřovány a díky čemu se je podařilo vyřešit. Moderátorkou každé z šesti epizod je půvabná herečka Lisa McCune, která minutu po minutě provádí diváky neúnavnou prací australských detektivů a kriminalistů. Zároveň přibližuje vědecké procesy, které pomohly vrhnout světlo na případy opředené tajemstvím. Ať už jde o trojnásobnou vraždu tří mladých žen, smrt čtyř lidí v domě, kde se našly stopy vedoucí k odhalení mnoho let pohřbeného tajemství, nebo tělo objevené v keřích před nepoužívanou policejní stanicí, každý díl je nabitý exkluzivními záběry. Tato policejní videa, fotografie kriminalistů a další forenzní důkazy předtím ještě nikdo mimo soudní síň neviděl.


4. 7. 19.00 – Dobývání vesmíru: NASA (Cesta na Měsíc)

Dokumentární minisérie Dobývání vesmíru nabízí čerstvý pohled na jednu úžasnou organizaci i snahu lidstva porozumět vesmíru. Perfektně restaurované historické záběry jsou kombinované s pozoruhodnými, zasvěcenými rozhovory s těmi, kteří byli u toho – astronauté, členové jejich rodin i novináři. Je to epický příběh nejen o trumfech a hrdinství, ale také o pádech a tragédiích. Seriál začíná založením NASA v době studené války a sleduje ikonické momenty v dobývání vesmíru od závodu, kdo se tam dostane první, po první kroky na Měsíci. Nechybí ani drama Apolla 13 a nešťastná zkáza Challengeru. Jedná se o prvotřídní dokument o dějinách člověka ve vesmíru.


5. 7. 17.50 – Vetřelci dávnověku

Zatímco s napětím sledujeme nebesa i blízký vesmír a vyhlížíme mimozemské civilizace, je docela možné, že jsme se návštěvy z jiné planety už dočkali. Tento seriál pracuje s historickými fakty, díky kterým představuje hypotézy o starodávných astronautech a zmínkách o nich v historických pramenech. Archeologické nálezy a dávné legendy mohou obsahovat důkazy o tom, že ke kontaktu mezi lidstvem a mimozemšťany už došlo. Přinejmenším se o tom zmiňují staří Indové, Egypťané i Židé. Neidentifikovatelné létající objekty koneckonců pozorovali už ve 13. století v anglickém Bristolu, vídali je nad celou Evropou během velké epidemie moru ve 14. století a jako o světlech na obloze se o nich zmiňuje i Kryštof Kolumbus.

K tomuto kontroverznímu, ale výborně natočenému cyklu čtěte speciál na www.prima-zoom.cz!


6. 7. 20.00 – Bobří přehrada

Neobyčejná podívaná o triumfu navzdory nepřízni osudu se odehrává na pozadí hor Grand Teton v americkém Wyomingu. Pilné bobry tam zastihneme uprostřed hektické stavební sezóny. Sledujeme dvě bobří rodiny, které se snaží vystavět a udržet své hráze. Stavbu musí dokončit ještě během léta, protože nadcházející zima je připraví o zásoby potravin. Soudržné rodiny postupně překonávají útoky hladových predátorů i drtivé rány od samotné matky Přírody. Když to stihnou, úplně změní nejen životy všech živočišných druhů, se kterými přijdou do styku, ale dokonce i podobu svého okolí.


7. 7. 18.00 – Moderní zázraky

Zábavný dokumentární seriál s rychlým tempem vyprávění a velkým množstvím informací se zaměřuje na to, jak objevy a vynálezy v minulosti ovlivnily lidstvo a jak jsme se je naučili využívat v dnešní době. Jeden z nejúspěšnějších původních pořadů televize History Channel má na kontě už přes 650 hodinových epizod s tématy z oblasti vědy, techniky, elektroniky, mechaniky, inženýrství, architektury, průmyslu, výroby a zemědělství. Kdo by se nechtěl dozvědět více třeba o produkci alkoholických nápojů a destilaci bourbonu v Kentucky, skotské ve Skotsku a tequilly v Mexiku?


7. 7. 21.00 – Dopad asteroidu: 24 hodin poté

Před 66 milióny let zasáhl naši planetu meteorit, který z jejího povrchu vymazal tři čtvrtiny všeho tehdejšího života (včetně dinosaurů) a tím pomohl uvolnit cestu savcům (včetně lidí). Díky nedávným výzkumům si dnes dokážeme lépe a přesněji představit, k čemu tehdy došlo a jak to vypadalo, když drtivý dopad velkého vesmírného objektu způsobil tuto zkázu. Proč některé druhy přežily, když skoro všechno ostatní zahynulo? Co se stalo během těch několika prvních minut a hodin dne, kdy se navždy změnil celý svět? V hodinovém dokumentárním filmu skládají vědci dohromady dosud nejpřesnější podobu toho, co se opravdu stalo.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM ještě více zblízka! Internet: www.prima-zoom.cz


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 27. 6. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.06.2013 • Nalaďte si v červenci na National Geographic Channel
26.06.2013 • 100. ročník Tour de France na Eurosportu
26.06.2013 • Nenechte si ujít v červenci na Travel Channel
25.06.2013 • AXN: Letní tipy na červenec
24.06.2013 • Objevujte v červenci přírodu na Nat Geo Wild
20.06.2013 • Žasněte nad lidskou dovedností s Mistry písku na Spektru už tuto sobotu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist