Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 08:36:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Jó, to byly zlatý časy! A budou znovu!

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 03.04.2013


V dubnovém vysílání ČT1 odstartuje nová zábavná soutěž pro sobotní prime time Zlatý časy! Tento souboj generací proti sobě postaví tři generačně rozdílné týmy, které bojují svými znalostmi, zkušenostmi a důvtipem. Každý z nás si občas povzdechne nad měnícími se časy a připomene si tu svou dobu, pozlacenou vzpomínkovým optimismem. Nebude tomu jinak ani v tomto případě. Spolu s moderátorem Martinem Dejdarem tak ovšem učiníme s humorem a nadsázkou. Poprvé 20. dubna 2013 ve 20:00 hodin na ČT1.


Proti sobě se postaví tři soutěžní týmy, v nichž spolu s kapitánem hrají zástupci z řad oblíbených celebrit. Tři generace, které prožily čas malin nezralých v letech padesátých, sedmdesátých a osmdesátých, odpovídají na otázky a hrají zábavné hry inspirované světem populární kultury. Výběr soutěžních úkolů se opírá o svět filmu a televize, hudby, dobových módních trendů, sportu, někdy i politiky, a dalších oborů. Hraje se o to, která generace uspěje jako nejlepší. Tím, kdo uděluje body za správné odpovědi a za vtipné gagy či neobvyklá vystoupení, je moderátor.

„Pro mě byly zlaté časy, když jsem jako kluk hrával s kamarády hokej. Vždycky jsem byl členem vítězného českého týmu a sázel těm druhým – Rusákům jednu branku za druhou. Měl jsem při tom klíč na krku a jazyk žlutý od Vitacitu,“ říká v úvodu Martin Dejdar a dodává: „Pro moji matku byly zlatý časy, když se začali prosazovat Beatles. Moje děti zažívají zlatý časy zrovna teď, ale zatím o tom nemají ani ponětí.“

Ptáte se na složení jednotlivých týmů? Kapitány družstev jsou Kamila Magálová, Jan Budař a Martha Issová. Tito lídři si k sobě tentokrát pozvali do studia Zdeňka Srstku, Tomáše Matonohu a Jiřího Mádla.

Zlatý časy! vycházejí z osvědčeného zahraničního formátu. Jejich tvůrci věří, že stejně jako v Austrálii pobaví i naše diváky. Spoléháme na dobrou náladu, slušnou porci sebeironie i současnou retro módu, které mají společně šanci oslovit bez ohledu na věkovou kategorii. Sázka na tuto kultivovanou zábavu je v rukou dramaturga Martina Novosada, scenáristy Roberta Geislera, kameramana Patrika Hoznauera a režiséra Marka Najbrta.


Krátce o pravidlech:

Soutěžící absolvují šest kol s šesti různě tematicky zaměřenými hrami. V prvních třech kolech bojují o možnost odpovídat jako první. K tomu musí úspěšně obstát při úkolech, které je například vedou k tomu, aby poznali, jaká postava chybí na fotografii hudební skupiny nebo hlavních hrdinů známých filmů či seriálů. Jsou nachystána i další zadání, ale ta nebudeme v tuto chvíli prozrazovat.

Ve čtvrtém kole si týmy vybírají ze čtyř různých kategorií a často při tom musí vystoupit na pódiu. Zadání, které takto dostanou, po nich chce, aby např. spojovali dvojice známých osobností (slavné matky a dcery, filmové postavy, atd.), aby na obrazovce hledali anachronické věci z dobových scén, dojde i na pantomimu, taneční kreace a podobně.

V pátém kole nazvaném „Vaše generace“ se týmy střídají v odpovědích na tematické otázky týkající se jejich konkrétní doby.

V šestém kole se rozhodne, která generace je nejlepší v praktickém úkolu. Ten totiž prověří také motoriku a důvtip jednotlivých soutěžních dvojic. Tato dovednostní disciplína je ovšem jednoduchá jen zdánlivě.

Vítěz poslední hry se zároveň může stát i vítězem celého večera. Do poslední chvíle ale není výsledek jasný a ani bodový náskok z předchozích kol nemusí být rozhodující. Rozhodující je výrok moderátora, který vítěznému týmu na závěr předá trofej z druhé ruky. Na naši výzvu ji do pořadu věnovali sami diváci.

Další info na www.ceskatelevize.cz/zlatycasy


Jolanda Pilařová, tisková mluvčí TS Ostrava


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.04.2013 • RTVS dostala nový jarný vizuál
04.04.2013 • Rádio Devín uvedie priamy prenos predstavenia Metropolitnej opery v New Yorku
03.04.2013 • Skupina Nova pokračuje v růstové tendenci od loňského podzimu, březnové výsledky letošní nejlepší
03.04.2013 • Show Jana Krause – 5. 4. 2013
03.04.2013 • Zábavná megashow Máme rádi Česko je tady - ostrý start již v neděli 7. dubna!
02.04.2013 • Búrlivé víno porazilo Panelák!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist