Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 20:27:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Holky rukolky z Prahy a Středočech Láďa

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.03.2013


V Praze se sešly čtyři Pražačky, finále patří jedinému muži od Rakovníka. Pan Ladislav je samorost, který je kořením posledního středočeského Prostřeno! Láďa má smysl pro humor a srdce na pravém místě. Je to Rom, který krásně zpívá, ale zpěv uslyšíme nejen v pátek. Jako by ani nešlo o soutěž, tihle lidé jsou k sobě laskaví, vstřícní a tolerantní, přitom to v žádném případě není nudný týden.


Velkou bavičkou je trochu střelená kadeřnice Pavla, která si z ničeho nic nedělá a docela dobře umí prodat i neúspěch. „Je to velká herečka,“ myslí si v dobrém Láďa. Ochutnáme hodně ovocných koláčů s drobenkou, můžeme porovnat dvě skoro stejné cibulačky, jídelníčky směřují do Francie i do Maďarska a u Pavly nás čeká národní opulentní bašta s králíkem a kachnou.

Nenechte si ujít další Prostřeno od pondělí do pátku jen na Prima family!


Pondělí: studentka Nicola (21)

Na to, jak je první hostitelka mladá, svůj úvodní večer zvládne doma v pražské Libni překvapivě dobře. Nicola zvolila pestré moderní menu. Zeleninový salát podávaný v sýrové misce, určené také ke konzumaci, je vtipný nápad, který mile překvapí, někomu i dost zachutná. Zajímavá je bramborová kaše s pohankou, což je taková improvizovaná obdoba nastavované kaše. Moučník by byl dobrý, proč je ale tak mastný? Společenská hra je dobře zvolená, vždyť Nicola vlastně neví, kdo k ní přijde na večeři. Společnost se nesměle oťukává a kuřák Láďa si musí už od pondělka všechno jídlo dochucovat, protože má asi otupělou chuť, jak ho dámy podezírají.


Úterý: dáma Renata (64)

Zcestovalá a kultivovaná důchodkyně Renata míří se svým menu do Francie, kde nějaký čas žili její rodiče. Má ráda lehkou francouzskou a italskou kuchyni a chce, aby ji ochutnali hosté. Na jídelníčku v Malvazinkách se podává pórková polévka z Vichy, dva předkrmy s převahou zeleniny. Červená řepa nemá tak jednoznačný úspěch jako špenátová roláda s lososem – pověst školní jídelny řepě hned tak někdo neodpáře. Další zajímavá příloha kombinuje brambory, celer a česnek. Pyré je k francouzské klasice – burgundskému hovězímu na víně. Nicola najde v jídle psí chlup – je to její taktika? Renata má jezevčíka… Jednoduchý moučník s jablky je tak výborný, že si Láďa řekne o recept. U zdobení květináčů si zazpívá a strhne i hostitelku. Občas si lechtivě zažertuje, ale soupeřky mu to oplatí, žádný strach…


Středa: zdravotní sestřička Lucie (34)

Zkušená kuchařka Lucka si ve své stylové břevnovské kuchyni vede dobře. Doma má malou zoo, nedostane se do jídla další chloupek? Rukola bude na jídelníčku už potřetí, tentokrát oslazená. Láďa už si „na pampelišky“ pomalu zvyká. Dokonce své Pražandy překřtil na „holky rukolky“. Zeleninový předkrm je dobrý, roláda z panenky není vysušená, předvařené brambory jsou zapečené se smetanou. Dezert s malinami je prý vynikající. Další cibulačka nabízí srovnání, tavící se sýr rozesměje společnost u stolu. Atmosféra a zábava jsou čím dál uvolněnější. Lucie přispěje poučnou lekcí ze své profese; na figuríně si mají hosté natrénovat první pomoc. Ale zdá se, že diplom zdravotní sestřičky si vyslouží jen Nicola, kterou to evidentně zaujme.


Čtvrtek: kadeřnice Pavla (36)

Všichni jsou zvědaví, co je ve čtvrtek v Krči čeká… Trošku ztřeštěná Pavla má v kuchyni zmatek. „To zvládnem,“ utěšuje se veselá hostitelka. Pája jako vždy překvapila, podle Ládi by s takovým menu mohla i vyhrát. Mohla, kdyby občas něco nepokazila. Umí z toho ale docela šikovně vybruslit. Největší úspěch má překvapivě pečený česnek, domácí paštiku podle kamarádčina receptu ale Nicola ani neochutná. Láďa se na tu spoustu masa a kachní polévku těší. Renata moc ne. „Menu je překombinované,“ myslí si. A hostitelka opravdu poněkud nestíhá. Jaká bude zábava u takové šoumenky? Přijde Pavlina kamarádka a krásně zazpívá. Nakonec si při cikánské písničce všichni zatancují – chtělo by to ale více prostoru. Jak dopadne sladká tečka? „Naprosto příšerně,“ sebemrskačsky přiznává Pavla, jejíž koláč s drobenkou se prý srazil.


Pátek: samorost Láďa (55)

Jediný muž a jediný Středočech týdne pozve soupeřky do obce Čistá u Rakovníka. Hlavou rodiny je dnes spíš jeho žena, která chodí do práce, důchodce Láďa se stará o domácnost a vaří. Chce vyhrát a vytáhnout se před holkami. Je z toho tak nervózní, že mu přípitek vypadne z ruky a večeři pokazí. „Konkurenci mám silnou,“ uvědomuje si poslední hostitel. Na vaření si oblékne kuchařský mundůr a vaří na kamnech. Čeká ho složitý předkrm s lečem ozdobený sýrovým srdíčkem, maďarská bramboračka, nejvíce však spoléhá na svůj oblíbený „šafářův mls“. Na hlavní chod padne mísa předem naložených kuřecích řízků. Maso se ale úplně rozvaří a v kombinaci s haluškami nevypadá jídlo na talíři nijak vábně. Obdiv si přesto zaslouží jeho složitá piškotová roláda i celkové účinkování v soutěži. Láďa přesvědčil, že „dobrý člověk ještě žije“. A všechny bez rozdílu dojme jeho závěrečné vystoupení s místním sborem.

Nenechte si proto ujít celý středočeský týden ani dojemné finále pořadu Prostřeno! na Prima family.


Mgr. Lucie Melecká, Externí dodavatel pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.03.2013 • Vylomeniny – 4. díl
24.03.2013 • Cesty domů: 174. díl – Zápas
23.03.2013 • Kolotoč Formuly 1 sa presúva do exotickej Malajzie
23.03.2013 • Otázky Václava Moravce 24. 3. 2013: zdravotnictví, fotovoltaika a kyperská krize
22.03.2013 • Kvetná nedeľa na Dvojke
22.03.2013 • Partička – do kin přichází Titanic II.

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist