Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 08:38:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Očekávaná Prima ZOOM startuje

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.01.2013


Představujeme zajímavé tipy prvního týdne vysílání (pátek 1. 2. – čtvrtek 7. 2.) tohoto originálního dokumentárního kanálu. Programová skladba televizního kanálu Prima ZOOM nabídne dokumentární skvosty především z produkce BBC, National Geographic či Discovery, ale i jiné, které v takové koncentraci nikde jinde nenajdete. Spousta dokumentů bude divákům představena v české televizní premiéře.


Vysílání zahajujeme v pátek 1. února ve 20.00 hod.

Prima ZOOM přináší ty nejlepší dokumenty v sedmi základních tematických blocích: Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (včetně oblíbeného tématu Dinosauři); Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války.


1. 2. 20.00 – Mořští velikáni

Věděli jste, že se mořští velikáni dožívají tak úctyhodného věku? Unikátní série BBC, která sleduje velryby a delfíny a odhaluje dosud nepoznané aspekty jejich života. V prvním díle se seznámíme zejména s velrybami, které patří k největším tvorům, jací kdy na naší planetě žili. Setkáme se s arktickými velrybami, jež se dožívají dvou set let. Hlavní devizou pořadu jsou unikátní a doslova dechberoucí podmořské záběry.


2. 2. 21.00 – Sloni na útěku

Sloni na útěku vás dojmou. Ve vulkanickém kráteru Ngorongoro ve stínu Kilimandžára žijí sloni v ideální harmonii – vzorně se starají o své potomky a dožívají se požehnaného věku. O pár set kilometrů dál, v rezervaci Selous, je pronásleduje nejstrašnější predátor – člověk. Dojemný dokument popisuje emocionální traumata, jaká na těchto vznešených stvořeních zanechává styk s člověkem.


3. 2. 20.00 – Vláda dinosaurů

Mánie dinosaurů neustává, proto v naší nabídce nesmí toto téma chybět. Svět dinosaurů byl ještě mnohem barvitější a zvláštnější, než jsme si dosud dokázali představit. Seriál kombinuje nejnovější poznatky předních paleontologů s pokročilou počítačovou animací a dává nám nahlédnout do života dinosaurů ve strhujícím „hollywoodském“ stylu. První díl se zaměřuje na vliv evoluce, která dala vzniknout miniaturním eoraptorům i barevnému gigantoraptorovi, který vypadá jako obří krocan.


4. 2. 20.00 – Superbouře Sandy

Destruktivní síla přírody vždy uchvacovala. Loňská superbouře si vyžádala 150 životů a způsobila škody za miliardy dolarů. V dokumentu uvidíte jedinečné a strhující záběry zuřící katastrofy i zkázy, kterou za sebou zanechala. Tým meteorologů navíc přibližuje divákům „anatomii superbouře“ a snaží se zodpovědět otázku, zda máme v budoucnu čekat další, možná ještě horší příbuzné ničivé Sandy.


5. 2. 22.00 – Vzestup a pád impéria: Řím

Všechny cesty vedou do Říma, proto sérii největších impérií zahajujeme právě zde. Postupně představíme čtyři velké civilizace starověku (Egypt, Perská říše, Řím, Kartágo), které ale nakonec dospěly k zániku. Proč? A dal se jejich konec odvrátit? Tým historiků, ale také psychologů či lékařů se snaží najít odpovědi, zároveň si pokládá otázky typu „co by, kdyby“ a ukazuje, jak někdy jediné rozhodnutí ve zlomku sekundy ovlivnilo celý chod dějin. Úchvatné okamžiky a díla minulosti před divákem vyvstávají také v počítačových rekonstrukcích.


6. 2. 21.00 – Nemocnice pro koaly

Koala – zvláštní vačnatec, který zaujme každého. Australská filmařka Susan Kelly strávila tři roky dokumentováním života v „koalí nemocnici“ se čtyřicetiletou tradicí, kde se odhodlaní dobrovolníci snaží vrátit do života nemocné či zraněné koaly. Výsledkem je jedinečný pohled na vztah člověka a tohoto roztomilého zvířete, momenty úsměvné i dojemné.


7. 2. 20.00 – Hitlerovi válečníci

Hitler vždy fascinoval a ti, kteří ho obklopovali, jakbysmet. Rommel, Keitel, Paulus, Udet, Canaris, Manstein – to je šestice Hitlerových generálů, na něž se zaměřuje oceňovaný dokument z dílny Guida Knoppa, proslulého experta na problematiku Třetí říše. Každý z Hitlerových válečníků představoval odlišný typ osobnosti, každý se se zločinným režimem zapletl jinak. V prvním díle je představen Wilhelm Keitel – polní maršál a náčelník Hitlerova generálního štábu, úslužně plnící Führerovy příkazy.


www.prima-zoom.cz – je zcela nový on-line magazín! Přináší nejen základní informace, ale také umožní zhlédnout většinu z nejzdařilejších dokumentů, které Prima ZOOM přináší. Ale nabízí také spoustu zajímavých článků vztahujících se nejen k jednotlivým dokumentům. Rozmanitá témata dále rozvíjí a přináší nové poznatky, které naleznete pouze zde!


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


Doplnění redakce satCentrum:

Na stránce TV Program, kde server satCentrum pro vás připravuje programové přehledy satelitních a kaberlových stanic najdete už týdenní program a podrobné programové info (Synopse) nové stanice Prima ZOOM na 5. - 7. kalendářní týden.

Prima ZOOM oficiálně odstartuje 1. 2. 2013 a naladíme ji v platformě Skylink a CS Link na satelitu Astra 3B, ve 3. terestrickém multiplexu DVB-T v ČR a v kabelových a IPTV sítích. Na satelitu ji naladíme na původní pozici stanice Nova Cinema na tp. 12,070 H. Tato televize už pokračuje ve vysílání na tp. 11,973 V.


Parametry pro naladění ze satelitu Astra 3B: transponder: č. 219, provider: Skylink, freq.: 12,070 GHz, polarizace: horizontální, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 3/4, Service ID: 13139, Video PID: 3217, Audio PID: 3218 - česky, kód: CryptoWorks a Irdeto 2, smart cards: M7, Skylink, T-T karta, T-Mobile Televize, CS Link a diGITALlink s aktivní programovou nabídkou DIGITAL (dříve Gratis).


Redakce satCentrum, 29. 1. 2013


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.01.2013 • Objevujte v únoru přírodu na Nat Geo Wild
29.01.2013 • Nenechte si ujít v únoru na Travel Channel
28.01.2013 • FANDA brázdí Intercontinental rally
28.01.2013 • Nalaďte si v únoru na National Geographic Channel
27.01.2013 • Utkání SSC Neapol vs. Viktoria Plzeň přinese FANDA a VOYO
26.01.2013 • Nenechte si ujít velkorysé třídílné drama Hořící keř na HBO!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist