Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 17:27:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Liga mistrů UEFA začíná na Prima COOL 21. srpna - Aktualizováno

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 20.08.2012


Liga mistrů UEFA startuje boji o účast v základních skupinách. Budou to duely, v nichž všichni odevzdají maximum. Vysílání Prima COOL spojené s fotbalovými přenosy startuje 21. a 22. srpna ve 20.15. Úterní fotbalové studio moderuje Radek Šilhan, středeční Libor Bouček. Diváci se po oba večery setkají i s ambasadorem projektu Markem Jankulovskim. Sestavu ve studiu obohatí ještě mimořádní hosté. V úterý to bude František Straka a ve středu s Diana Kobzanová.


Na klubové fotbalové scéně není větší a slavnější soutěže než Liga mistrů UEFA. Každý fotbalista o ní sní. V úterý 21. srpna se utkají BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH a DYNAMO KYJEV. Zápas komentuje Milan Štěrba.

Ve 4. předkole se představí slavný německý klub Borussia Mönchengladbach, který zažíval nejúspěšnější roky v 70. letech minulého století, kdy pětkrát vyhrál Bundesligu. V roce 1977 se dostal až do finále Poháru mistrů evropských zemí a v letech 1975 a 1979 ovládl Pohár UEFA. V Lize mistrů je ale nováčkem. V roce 2007 dokonce Borussia sestoupila do 2. Bundesligy, aby se hned v následující sezoně vrátila do nejvyšší soutěže. Poslední rok vyšel Borussii náramně, když se po získání 4. místa v Bundeslize poprvé kvalifikovala do play off Ligy mistrů.

O postup do milionářské soutěže se popere s Dynamem Kyjev. Ukrajinský klub také svého času vládl Evropě a v letech 1975 a 1986 kraloval už zaniklému Poháru vítězů pohárů. Dynamo vždy nahánělo protivníkům strach rychlou a strojově kombinační hrou. Do nadcházející sezony vstupuje s notně posíleným mužstvem. Do hlavního města Ukrajiny zamířil mj. Nico Kranjčar, který oplývá zkušenostmi z anglické Premier League, kde hrál například za Portsmouth nebo Tottenham. Pomoci Dynamu k postupu do Ligy mistrů má rovněž portugalský reprezentant Miguel Veloso, který přestoupil z FC Janov. Oproti Borussii muselo Dynamo projít 3. předkolem, v němž po dvou výhrách překonalo Feyenoord Rotterdam.


Své premiéry mezi evropskou elitou se o středečním večeru dočkají fotbalisté španělské Málagy CF, která se utká s tradičním účastníkem Ligy mistrů Panathinaikosem Athény. Zápas komentuje Jiří Vrba.

Málaga dlouhá léta patřila mezi průměrné a nevýrazné kluby. Všechno se změnilo před dvěma roky s příchodem katarského boháče Al Thaniho. Do klubu začal pumpovat peníze, se kterými do Málagy zamířila i velká fotbalová jména. Postarala se o historické 4. místo a postup do závěrečného předkola Ligy mistrů. Málaga sice prodala do Arsenalu Santiho Cazorlu a do Kazaně Rondóna, mužstvo však zůstává i nadále silné.

Pro Panathinaikos mluví ve srovnání s Málagou bohaté mezinárodní zkušenosti. Tým z Athén pravidelně hraje Ligu mistrů nebo Evropskou ligu a podobně vypjaté zápasy rutinně zvládá. Pro české fanoušky je určitě zajímavé, že kapitánem Panathinaikosu je rodák z Města Albrechtice a syn českého otce a řecké matky Loukas Vyntra. Od Málagy se dá očekávat bouřlivá atmosféra a technický fotbal plný rychlých kombinačních akcí. Pikantní příchuť má vzájemný duel pro trenéra Panathinaikosu Jesualda Ferreiru. Portugalec totiž vedl před svým příchodem do nejslavnějšího řeckého klubu právě Málagu.


Filip Sychra, PR spolupracovník FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.08.2012 • Liga mistrů UEFA začíná na Prima COOL už 21. srpna
15.08.2012 • Sport1 opět koupil exkluzivní práva na zápas české reprezentace, dnes nastoupí Bílkův tým proti Ukrajině
13.08.2012 • ČT zasáhla olympijskými přenosy 6 milionů 345 tisíc diváků
13.08.2012 • Vyšetřujte zločiny s experty FBI už dnes na Zone Reality
11.08.2012 • Red Bull X-Fighters z Mnichova již tuto sobotu na NOVA Sport
11.08.2012 • ATP World Tour 1000 ze Cincinnati v přímých přenosech na NOVA Sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist