Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 11:55:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

CBS a Chellomedia rozšiřují spolupráci v oblasti mezinárodního televizního vysílání

  Autor: PR Press Chello CE , e-mail: info@chellocentraleurope.com Přidané: 01.08.2012


CBS a Chellomedia rozšiřují spolupráci v oblasti mezinárodního televizního vysílání CBS stanice budou vytvořeny na základě stávajících zábavních kanálů společnosti Chello Zone v 83 teritoriích – v Evropě (včetně Česka a Slovenska – Zone Romantica, Zone Reality), na Blízkém východě a v Africe.


Společnosti Chellomedia a CBS Studios International dnes ohlásily, že uzavřely novou smlouvu, podle které vzniknou nové televizní stanice pod značkou CBS, a to na základě stávajících zábavních kanálů společnosti Chello Zone. Toto nové partnerství staví na úspěšném společném podniku CBS stanic ve Velké Británii, který obě společnosti odstartovaly v listopadu 2009.

Stávající televizní stanice, které provozuje Chello Zone (divize mezinárodní televizní společnosti Chellomedia), budou podobně jako dříve ve Velké Británii přejmenovány na CBS Drama, CBS Reality a CBS Action a dojde k úpravě jejich programové nabídky. Každá z těchto stanic je unikátní a souhrnně oslovují přes 43 milionů předplatitelů v 83 teritoriích.

Nové kanály CBS Chello Zone budou uvádět světové hity a proslulé pořady z rozsáhlého archivu televize CBS – její videotéka je největší na světě a obsahuje více než 70 tisíc hodin známých pořadů – včetně „48 hodin“ (48 Hours), „Soudkyně Judy“ (Judge Judy), „Dynastie“ (Dynasty), „Star Trek“, „Dotek anděla“ (Touched by an Angel) nebo „Amerika hledá topmodelku“ (America´s Next Top Model). Vedle dramatických, reality pořadů a seriálů čerpaných z archivu televize CBS, budou kanály nadále nakupovat pořady také od jiných producentů.

CBS bude mít ve stanicích 30% podíl za poskytnutí světově uznávané ochranné známky, která byla nedávno vyhlášena Značkou roku mezi televizemi v rámci průzkumu veřejného mínění provedeného v USA firmou Harris Poll. Televizní kanály bude nadále provozovat společnost Chello Zone, nyní však pod novým vedením složeným ze zástupců společností CBS a Chello Zone, kteří budou rozhodovat strategii a určovat budoucí směr firmy.

Prezident společnosti Chellomedia Nial Curran uvedl: „Chellomedia pokračuje v budování a rozvoji mezinárodních televizních stanic. Práce s nejlepšími značkami zábavního průmyslu je neodmyslitelnou součástí této strategie. Jsme potěšeni, že došlo k uzavření spolupráce se CBS. Naším závazkem je růst všech stanic a počet předplatitelů.“

„Je to další mimořádná mezinárodní obchodní příležitost, kdy můžeme využít bohatý archiv CBS a její světově uznávanou značku k nárůstu hodnoty obou partnerů,“ řekl Armando Nuñez, prezident společnosti CBS Studios International. „Získáváme další mezinárodní distribuční kanál pro náš rozsáhlý archiv, otevírá se nám další možnost, jak zhodnotit náš obsah, která však jde ruku v ruce s jiným naším projektem, a to celosvětovým poskytováním licencí k našim pořadům. Tým společnosti Chello je pro nás špičkovým partnerem. Jeho členové se svými odbornými znalostmi přesně vědí, jak využít náš prvotřídní archiv. Těšíme se na tuto novou kapitolu v dějinách našeho partnerství.“

Dermot Shortt, výkonný ředitel společnosti Chello Zone, řekl: „Blížící se spuštění našich nových televizí pod značkou CBS Chello Zone je krokem, který zajisté potěší všechny naše partnery i diváky. Tento projekt je významným krokem vpřed v rámci našeho partnerství se společností CBS Studios International. Pro obě společnosti začíná nová éra. Britské kanály zaznamenaly rapidní růst sledovanosti, my jen doufáme, že stejný úspěch se bude opakovat i v Evropě, na Blízkém východě a v Africe a že si tak archiv televize CBS najde cestu k milionům našich oddaných diváků.“

Televizní kanály CBS Chello Zone ve Velké Británii zaznamenaly rapidní nárůst od jejich přejmenování v roce 2009. Sledovanost CBS stanic vzrostla o více než 130 procent (zdroj: BARB, listopad 2009 vs. červen 2012). Mezinárodní vysílací společnost CBS má ve Velké Británii, Indii, Austrálii a nově v dalších 83 státech nyní možnost sledovat 105 milionů domácností. Na tento nový projekt se vztahují obvyklé podmínky, včetně regulačních a jiných licencí.


Historie televizních kanálů Chello Zone

Zone Romantica byl prvním domácím, tematicky zaměřeným kanálem, který spatřil světlo světa v roce 1998. Byl spuštěn společností Zone Vision, jež jako taková fungovala do roku 2006. Tento televizní kanál, který byl nejdříve k vidění v Maďarsku a Polsku, má nyní více než 7,8 milionů předplatitelů ve 22 zemích. V Polsku se televizní kanál Zone Romantica přejmenuje na CBS Action, ve všech ostatních zemích se bude jmenovat CBS Drama.

Televizní kanál Zone Reality byl poprvé spuštěn jako Reality TV v Evropě v roce 1999. Tento televizní kanál, který je nyní k vidění v 81 státech a má 25 milionů předplatitelů, bude ve všech nových státech vysílat pod názvem CBS Reality.

Club TV, původně Club, spustila společnost Chellomedia v roce 1999. Tento kanál byl součástí portfolia společnosti Chello Zone od roku 2005 a v Polsku získal až 5,8 milionů diváků. Tento televizní kanál bude uveden pod názvem CBS Drama.


O britských kanálech CBS Chello Zone

Britské kanály CBS Chello Zone představují portfolio šesti britských zábavních televizních kanálů, které vlastní společnost CBS Chello Zone U.K. Channels Partnership, společný podnik založený v září 2009 společnostmi CBS Studios International a Chello Zone. Mezi tyto televizní kanály patří CBS Reality, CBS Reality +1, CBS Drama, CBS Action, Horror Channel a Horror Channel +1, a dále program širokého sortimentu dramatických pořadů, reality show a seriálů z obrovského televizního archivu společnosti CBS, plus zábavní pořady dodávané jinými producenty. Kanály CBS Chello Zone mají své diváky ve více než 14 milionech domácností po celé Velké Británii, k nimž se dostávají přes platformu Sky, Virgin Media a Freesat. Mezinárodní televizní společnost Chello Zone je obchodní jednotkou mezinárodní mediální společnosti Chellomedia, divize společnosti Liberty Global, Inc., vedoucího světového kabelového operátora. CBS Studios International, přední producent pořadů určených pro mezinárodní televizní vysílání, je divizí společnosti CBS Corporation.


O CBS Studios International

CBS Studios International je přední producent pořadů určených pro mezinárodní televizní vysílání, který poskytuje licence na více než 200 trhů, a to ve více než 30 jazycích přes několik vysílacích platforem. CBS Studios International také vyváží do celého světa rozmanitý soubor formátů pro místní produkci a účastní se mezinárodních televizních projektů ve Velké Británii a Irsku (CBS Chellozone U.K. Channels Partnership), v Austrálii (ELEVENCO společný podnik se společností TEN NETWORK AUSTRALIA a TV1 Channels Partnership se společnostmi CBS, NBCU a SONY), dále v Indii (BIG CBS a JV se společností Reliance Broadcast Networks Limited). Divize distribuuje pořady vyrobené společností CBS Television Studios, CBS Television Distribution, Showtime, CBS News, CBS Films a archiv s více než 70,000 hodinami pořadů. CBS Studios International je divize společnosti CBS.


O společnosti CBS

Společnost CBS (NYSE: CBS.A a CBS) je mediální společnost, která vyrábí a distribuuje světově proslulé pořady a programy přes mnoho platforem divákům po celém světě. Společnost provozuje divize, které vznikly na samém počátku vysílacího věku, ale pyšní se i projekty, které patří mezi nejprogresivnější ve světě. CBS vlastní nejsledovanější televizní síť v USA a jeden z největších archivů zábavních pořadů, díky čemuž je její značka „the Eye“ jednou z nejuznávanějších v oboru. Aktivity společnosti zasahují prakticky všechny obory médií a zábavy, včetně kabelové televize, vydavatelství, rádia, místních televizí, filmů, venkovní reklamy, interaktivních a sociálních médií. Mezi podniky CBS patří televizní síť CBS Television Network, CW (společný podnik společnosti CBS a Warner Bros. Entertainment), Showtime Networks, CBS Sports Network, Smithsonian Networks, Simon & Schuster, CBS Television Stations, CBS Radio, CBS Outdoor, CBS Television Studios, CBS Studios International, CBS Television Distribution, CBS Interactive, CBS Consumer Products, CBS Home Entertainment, CBS Films a CBS EcoMedia. Více informací naleznete na webových stránkách www.cbscorporation.com.


O společnosti Chellomedia

Společnost Chellomedia je divizí mezinárodní společnosti Liberty Global, Incl. Společnost Chellomedia je přední producent a distributor televizních kanálů a poskytovatel pokročilých digitálních služeb jiným operátorům mezinárodních televizních kanálů. Divize spravuje portfolio 56 kanálů, z nichž 37 je v jejím 100% vlastnictví a 19 dalších představuje společné podniky s jinými předními mediálními společnostmi, např. A+E, CBS a MGM, a přední platformy Polsat a Zon Multimedia. Chellomedia také poskytuje plnou škálu televizních služeb prostřednictvím obchodů B2B - At Media a Chello DMC – různým předním mezinárodním televizním kanálům.


O společnosti Chello Zone

Společnost Chello Zone je přední světová televizní stanice a distributor tematických televizních kanálů v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a Asii. Její televizní kanály nabízejí každému něco, každý si mezi jejími filmy nebo dramatickými, dokumentárními, sportovními, dětskými a lifestylovými pořady najde svůj oblíbený. Společnost vlastní portfolio pěti konsolidovaných kanálových značek: Zone Reality, Zone Romantica, Horror Channel, Extreme Sports Channel a televizní kanál pro předškoláky JimJam. Chello Zone je také účastníkem mnoha společných podniků, partnerství a řízených kanálových služeb v oblasti EMEA, např. Outdoor Channel; Food Network a Fine Living pro Scripps Networks Interactive; Polsat JimJam a portfolio šesti britských zábavních kanálů ve spolupráci se společností CBS Studios International.

Konsolidované a partnerské kanály jsou k vidění ve více než 160 milionech domácností ve 112 zemích, a to ve 27 jazycích. Chello Zone je obchodní jednotkou Chellomedia, přední světové mediální společnosti, a evropské pořady spadají do divize společnosti Liberty Global, Inc. Více informací naleznete na webových stránkách www.chellozone.com.


Melissa Goss, Chello Zone
Cristina Dunn /Christina Joyce Premier PR, Chello Zone
Paul Durman, Powerscourt, Chellomedia
Luke Fredberg, CBS Studios International
Jennifer Weingroff, CBS Studios International
Chris Ender, CBS
Jakub Švestka, PR Manager, Chello Central Europe s.r.o



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.08.2012 • Deutsches Musik Fernsehen volně z družice Astra 1L
30.07.2012 • Ictimai TV nevysílá z družice Hot Bird kvůli LOH v Londýně?
27.07.2012 • Sport 1+ HD nově v platformě Sky na družici Astra 2C, zahájení vysílání 2. 8. 2012
26.07.2012 • SATV z družice Astra 1G
22.07.2012 • Muz TV Moldova obnovila volné vysílání z družice Thor 6
18.07.2012 • V777 z družice Hot Bird 13A

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist