Doplňující otázky k úhradě Servisního poplatku za přístupové karty CS Link a Skylink
Autor: PR Press PRAM/M77 Group , e-mail: info@pram.cz Přidané: 30.05.2012
K dnes zveřejněné informaci o zavedení Servisního poplatku na přístupové karty CS Link a Skylink zaslala redakce satCentrum společnosti M77 Group S.A. konkrétní dotazy k úhradě poplatku za více karet CryptoWorks a nevyužité "šuplíkové karty". Na dotazy obratem odpověděl mediální zástupce společnosti Marek Němec, kterému tímto děkujeme.


Marek Němec, M77 Group: Rád bych vás informoval o tom, že česko-slovenské satelitní platformy Skylink a CS Link, provozované společností M77 Group S.A., dosud poskytovaly služby spojené s příjmem satelitní televize (zákaznický servis, provoz systémů podmíněného přístupu včetně přístupových karet atp.) bezplatně. Přestože náklady na tyto služby stále rostou, obě platformy chtějí i nadále udržet současnou úroveň jejich kvality. Proto s účinností od 1. září 2012 zavádějí jednotný Servisní poplatek 29 Kč měsíčně za služby spojené s příjmem satelitní televize. Uživatelé všech placených programových nabídek Skylink a CS Link ovšem budou mít Servisní poplatek zahrnut v předplatném a nebudou jej tedy muset platit zvlášť. Cena placených balíčků přitom zůstává beze změny.

Dovolíme si zdůraznit, že Servisní poplatek nijak nesouvisí s programovou nabídkou. Neplacená programová nabídka zůstává i nadále bezplatná. Poplatek, který je zaváděn, je za služby spojené s příjmem satelitní televize. Servisní poplatek pokrývá náklady na provoz, administraci, technické zajištění včetně provozu zákaznického servisu.



Václav Hrubec, satCentrum: Pokud mám více karet CryptoWorks ještě nevyměněných, mohu je uhradit najednou a na více měsíců dopředu?

M77 Group: Úhradu za více karet lze sdružit do jedné platby po dohodě s kontaktním centrem. Obecně doporučujeme Servisní poplatek hradit zvláště za každou kartu. Jediné možné předplatné období je u jednorázové platby jeden rok.

Pravidelné měsíční platby jsou akceptovány prostřednictvím SIPO nebo inkasem z účtu. Platbu přes SIPO nebo inkaso z účtu zvýhodňujeme tím, že poskytujeme první měsíc zdarma. Zároveň v případě SIPO a inkasa je minimalizováno riziko pozastavení služby kvůli opomenuté platbě.



satCentrum: Pokud nechci měnit kartu (mám ji v šuplíku) a zatím ji nevyužívám, protože zatím mám kabelovku či předplacenku jiného providera apod., mohu mít kartu dočasně deaktivovanou a neplatit ji? A doplatit ji (a tedy zprovoznit ji) až později (např. v závěru roku)?

M77 Group: Kartu určitě nevyhazujte. V případě, že kartu v současné době nevyužíváte lze ji zaplacením Servisního poplatku aktivovat kdykoliv později. Pro okamžitou aktivaci programů na období 10 dnů lze případně využít platební textové SMS zprávy v ceně 25 Kč/1 EUR. Bližší informace najdete na našich webových stránkách.


Na otázky satCentrum odpovídal Marek Němec, mediální zástupce společnosti M77 Group S.A., 30. 5. 2012

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/17045/doplnujici-otazky-k-uhrade-servisniho-poplatku-za-pristupove-karty-cs-link-a-skylink/