Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 10:30:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prima kino v zajetí mutantů, robotů a únosců

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 23.02.2010


Poslední únorový pátek vnese Prima kino do domácností trochu akční zábavy, inspirované slavným komiksovým příběhem, snímek Fantastická čtyřka, v němž půjde o expedici do středu kosmické bouře. Sobotní večer nabídne příběh na motivy povídek Isaaca Asimova Já, robot, s Willem Smithem v hlavní roli. V neděli se diváci mohou těšit z thrilleru Únos, v němž předvedou svůj herecký um Robert Redford, Helen Mirrenová či Willem Dafoe.


Poslední únorový pátek vnese Prima kino do domácností trochu akční zábavy, inspirované slavným komiksovým příběhem. Od 20.00 hod tak diváci mohou zažít dobrodružství ve snímku Fantastická čtyřka, v němž půjde o expedici do středu kosmické bouře. Tato celoživotní mise má však jeden háček, a to špatný výpočet času blížící se bouřky. Během několika minut je tak vesmírná stanice pohlcena mraky kosmické radiace, která způsobí závažné změny v DNA celé posádky. Důsledky mutací se začnou jako nadpřirozené vlastnosti a schopnosti projevovat brzy po návratu na rodnou planetu a zmutovaní je začnou používat na ochranu New Yorku před zlem. Pro celý svět se tak stanou „fantastickou čtyřkou“. Příběh snímku je založen na nejdéle vydávaném komiksu z produkce nakladatelství Marvel, který v průběhu let zaslouženě získal pomyslný titul nejlepší komiks na světě. V poslední době se dočkalo filmových adaptací několik dalších komiksů Marvelu - za zmínku stojí především X-Men a Spider-Man.


Sobotní večer nabídne od 20.00 hod příběh na motivy povídek Isaaca Asimova, spisovatelské legendy v žánru sci-fi. Filmové zpracování s názvem Já, robot, s Willem Smithem v hlavní roli, se odehrává v roce 2035, kdy jsou roboti součástí každé domácnosti a mají plnou důvěru všech lidí. Detektiv Spooner je však přesvědčen, že jsou pro lidstvo hrozbou. Navíc se domnívá, že za nedávnou smrtí jistého vědce stojí právě jeden z robotů. Ale stanovené 3 zákony robotiky tvrdí, že taková událost je zkrátka nemožná… A jak zní dnes už legendární zákony robotiky podle Isaaca Asimova?

1. Robot nemůže zranit člověka, ani nečinností připustit, aby byl člověk zraněn.
2. Robot musí splnit rozkazy člověka, pokud nejsou v rozporu s prvním zákonem.
3. Robot musí chránit svojí existenci, pokud to není v rozporu v prvními dvěma zákony.


Ani v neděli 28. února neubere Prima kino na dramatičnosti, a tak se diváci mohou od 22.40 těšit z thrilleru Únos, v němž předvedou svůj herecký um Robert Redford, Helen Mirrenová či Willem Dafoe. Nejprve se v něm pár Wayna a Eileen radují ze splněného amerického snu – mají krásnou, zdravou rodinu a kromě dalšího i prosperující firmu. Co by jim mělo chybět ke štěstí? Jejich celý život se však rázem obrátí vzhůru nohama v okamžiku, kdy je Wayne unesen a je za něj vyžadováno tučné výkupné. V jednu chvíli se tak začnou odehrávat hned tři dramata najednou: Wayne vyjednává s únoscem o svůj život, jeho žena společně s FBI zajišťuje jeho záchranu a bez komplikací neprojde ani zkouška pevnosti jejich vztahu. Ten totiž není až tak úplně bez jediného obláčku, jak se zpočátku zdálo… Autorem podmanivé hudby ke snímku Únos je slavný skotský skladatel Craig Armstrong, jenž se podílel už na široké škále filmových soundtracků za všechny např. Moulin Rouge!, Ray nebo Fever Pitch.


Filip Sychra, PR koordinátor


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.02.2010 • Ženy v ohrožení a bojovní muži
23.02.2010 • Hosté a témata pořadu Otázky Václava Moravce Speciál z Libereckého kraje – středa 24. února
23.02.2010 • Závěrečný díl seriálu Vyprávěj sledoval v průměru jeden a půl milionu diváků
23.02.2010 • Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma: Střílení do lidí na hranicích za totality!
23.02.2010 • Hádej, kdo jsem! Petr Havlíček: Moje klientela se trošku zvrhla
22.02.2010 • Úspešný víkend na Markíze a Doma

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist