ESO končí, od září ho vystřídá Stahovák
Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 23.06.2009
Na dnešní dotočné závěrečného dílu ESA za účasti generálního ředitele TV Nova Petra Dvořáka a mnoha známých hostů byl představen nový pořad, který ho vystřídá. Závěrečný díl televizní hitparády ESO, který Nova vysílá od 6. února 1994, uvidí diváci v sobotu 27. června 2009. Za 15 let jeho existence bylo na obrazovky uvedeno 712 hodinových pořadů, v nichž se postupně vystřídalo osm moderátorů. Nový typ pořadu pro mladé s názvem Stahovák uvede TV na obrazovky počátkem září.


Prestižní hudební hitparáda ESO, která nabízí kromě žebříčku jedenácti nejúspěšnějších videoklipů a možnosti hlasovat o jejich pořadí také zajímavý pohled do zákulisí domácí i zahraniční scény populární hudby, se na obrazovkách TV Nova poprvé objevila v neděli 6. února 1994 v 11 hodin. Jeho první moderátorkou, jež mu vtiskla nezaměnitelný dynamický ráz a která se díky ESU stala miláčkem národa, byla celých pět let Tereza Pergnerová. Postupně ji vystřídali Vítek Havliš, skupina Lunetic, samotný člen Lunetiků Martin Kocián, skupina Zombie, Yemi AD, Rebeka a Leoš Mareš, který ESO moderuje už šest let.

V průběhu 15 leté existence ESA se vysílání přesunulo nejen ze soboty na neděli, v létě si udělalo prázdniny a přibralo tři půvabné reportérky Ester, Hanku a Kláru, ale hostilo také snad všechny populární české interprety, od Davida Kollera přes Lucii Bílou, Petra Koláře, Dana Landu .... až po Helenu Vondráčkovou a Karla Gotta, který se v jednom ze silvestrovských speciálů natolik odvázal, že před kamerou i rapoval! Do studia však zavítali i známé zahraniční osobnosti, např. HP Baxxter ze skupiny Scooter nebo naši sportovci - fotbalový brankář Petr Čech a desetibojař Roman Šebrle.

Kromě nich se ESO může pyšnit odvysílanými rozhovory s Jamesem Bluntem, skupinou Coldplay či s Paulem McCartneyem (poskytl jej TV Nova) a řadou reportáží z koncertů zahraničních i domácích interpretů zvučných jmen jako Pussycat Dolls, Alicia Keys, James Blunt, Coldplay, Snoop Dogg, Morandi, Kryštof, Support Lesbiens, Chinaski, Michal Hrůza.

V novodobé historii ESA však získala největší úspěch a nejvíce diváckých hlasů píseň Anety Langerové Hříšná těla, křídla motýlí.

Historicky poslední ESO uvidí diváci v sobotu 27. června 2009 od 9 hodin. Bude to už 712. díl a shlédnout je všechny najednou by trvalo nepřetržitě 29 dní, 14 hodin a 24 minut. Rozloučit se přijde řada zajímavých hostů, Meky Žbirka, Aneta Langerová, Helena Zeťová, kapely Chinaski, Airfaire, Toxique, Kabát, Nightwork a Niceland, Tomáš Klus, Jiří Zonyga, Petr Kolář, Petr Bende, Kamil Střihavka, Sámer Issa, Zombie, Aleš Lehký ze skupiny Lunetic, Vítek Havliš a další. Poslední symbolické „stop“ pronese v pořadí osmý moderátor ESA Leoš Mareš.

Nový pořad pro mladé s názvem Stahovák představí TV Nova v září. Jirka Mádl s Vojtou Kotkem v něm budou pouštět divoká, roztomilá, vtipná i hloupá videa z internetu, legendy i nejčerstvější novinky… Diváci se dozvědí zajímavé informace nejen k samotným videím, ale prostřednictvím Stahováku proniknou hlouběji do zvláštního propojeného světa na síti. Výjimeční hosté budou chodit přímo do atraktivního a skvěle vybaveného studia, nebo si je diváci pustí z internetu.

Na webových stránkách pořadu si pak budou moci pouštět videa, která na ně umístili jiní uživatelé, nebo si na ně uloží ta svá pro pobavení nebo poučení všech ostatních. Není třeba mít rychlé připojení a dokonce ani počítač, abyste měli přehled o tom, co se v atraktivním světě videí děje. Stačí si pustit jednou za týden Stahovák s Jirkou a Vojtou a budete in.


Michaela Fričová, tisková mluvčí TV Nova


Moderátoři Esa:

Tereza Pergnerová 1994 – 1999
Vítek Havliš 16. 1. 1999 – 27. 6. 1999
skupina Lunetic 4. 9.1999 - prosinec 2000
Martin Kocián leden 2000 – 16. 3. 2000
skupina Zoombie 25. 3. 2000 – 30. 6. 2001
Yemi AD 8. 9. 2001 – 29. 6. 2002
Rebeka 7. 9. 2002 – červen 2003
Leoš Mareš 6. 9. 2003 do 27. 6. 2009

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/11853/eso-konci-od-zari-ho-vystrida-stahovak/