Amazonas 4A pro mistrovství světa v kopané v Brazílii
16.10.2013 zdroj: Advanced-television.com
Družice Amazonas 4A operátora Hispasat, která byla zkonstruována za rekordních 18 měsíců, bude vypuštěna do vesmíru letos v prosinci a to je dříve než se původně předpokládalo. Satelit bude vynesen na palubě nosné rakety Arianespace a umístěn na orbitální pozici 61° západně. Poskytne tolik potřebnou dodatečnou satelitní kapacitu pro Severní a Jižní Ameriku a pomůže zajistit šířku vysílacího pásma pro mistrovství světa ve fotbale v Brazílii, které se koná příští rok.

Generální ředitel společnosti Hispasat, pan Carlos Espinos, řekl, že mistrovství světa v kopané v létě příštího roku a olympijské hry v roce 2016 jsou dvě ze spouštěcích událostí pro tuto misi. A dodal, že Brazílie, Kolumbie, Peru, Ekvádor, Mexiko a Chile jsou země, kde má společnost Hispasat největší zastoupení, třebaže si také klade za cíl rozšířit svůj byznys hlouběji do Severní Ameriky.

V červnu 2012 byl satelit Amazonas 4A objednán u firmy Orbital Sciences of Dulles v americkém státě Virginie a je jedním ze dvojice satelitů. Druhá družice bude připravena k vynesení do kosmu v roce 2015.


S využitím zdroje: Chris Forrester, advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/15612/amazonas-4a-pro-mistrovstvi-sveta-v-kopane-v-brazilii/